Заради жегата и продължителната суша някои от местните водоизточници на

...
Заради жегата и продължителната суша някои от местните водоизточници на
Коментари Харесай

Въвежда се воден режим в четири села на община Монтана

Заради жегата и продължителната суша някои от локалните водоизточници на села в община Монтана пресъхват и се постанова въвеждане на режим на водата, оповестиха от общината в Монтана.

Със заповед на кмета Златко Живков от през днешния ден в село Горна Вереница водата ще се пуска по 2 часа на денонощие - от 8 до 10 сутринта. Режимът ще продължи до нормализиране на обстановката с безводието. В прилежащото село Долна Вереница вода ще има също от 8 до 10 часа, само че във високата част на селото ще е на нечетните дати от месеца, а в ниската - на четните.

Режим на водата е въведен и в други две села на община Монтана - Стубел и Липен. В Стубел вода има от 6 до 10 часа заран и от 18 до 21 часа вечер на четните дати от месеца, а в Липен - по същото време на нечетните дати.

Ограниченията са въведени по предложение на ВиК-Монтана поради намалелия дебит на някои от локалните водоизточници. Те ще отпаднат щом стартират дъждове и обстановката се възстановява, оповестиха от общината в Монтана.

Засега запасите в язовир "Среченска бара ", от който се водоснабдяват Монтана, Враца и други селища от северозападна България, са задоволителни и режим на водата в Монтана няма да има, прецизираха от локалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР