Заради жалките коалиционни разправии на Кирил Петков и заради бившата

...
Заради жалките коалиционни разправии на Кирил Петков и заради бившата
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: За Украйна и РСМ кабинетът демонстрира шизофрения


Заради " жалките съдружни разправии на Кирил Петков " и поради " някогашната комунистическа партия " не можем да окажем военна помощ на Украйна с отбранителна техника. Това сподели пред БНР евродепутатът от ЕНП и ГЕРБ.

е на мнение, че държавното управление ни показва " позорно държание " и че " се скатаваме, снишаваме ".

Страните в Европейски Съюз би трябвало " да се разсънят от дълбокия сън, че когато се снишаваме, която и да било страна, тя ще бъде пожалена от господаря ", посочи Ковачев в предаването " Преди всички ".

В коментара си за прекъсването на съветските газови доставки за България и Полша Ковачев означи, че то показва изнервяне на Москва заради " затъването на съветската война против Украйна, продължаването на тази война, която Путин смяташе, че ще завоюва доста бързо ".

Евродепутатът е на мнение, че по външнополитическите цели кабинетът показва " безспорна шизофрения ".

Ковачев даде образец с тематиката Украйна, където по думите му " се оправдават с публичното мнение ", за Македония обаче се демонстрира  " някаква голяма храброст " макар публичното мнение.

" Готови са да създадат националното изменничество ", акцентира той.

" Не знам за какво би трябвало ние да бързаме ", уточни още по отношение на позицията на страната ни за преговорния развой с РСМ.

Според Ковачев в РСМ се опасяват да създадат крачката напред и да загърбят югонаследството, а Северна Македония " е най-малко реформирана, дружно със Сърбия, от другите някогашни югославски републики ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР