Заради извънредното положение срокът за плащане на сметките за ток

...
Заради извънредното положение срокът за плащане на сметките за ток
Коментари Харесай

Удължен е срокът за плащане на тока заради извънредното положение

Заради изключителното състояние срокът за заплащане на сметките за ток се удължава и става 20 дни . Това разгласи министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в Министерския съвет.
Тя разгласи, че трите електроразпределителни сдружения анулират всички планови поправки по мрежата. Прекъсвания на тока ще има единствено при възможни повреди и работата по тяхното премахване. Освен това, екипи на ЕРП-тата ще ревизират дали елементите за аварийно зареждане на лечебните заведения са в редовност.
Петкова прикани българите да задават въпросите, които ги вълнуват, на посочените на уеб страниците на ЕРП-тата телефони и имейли за връзка.
" Работата в центровете за разплащания се преустройва. Помещенията ще бъдат постоянно дезинфекцирани и в тях ще се позволяват стеснен брой хора ", сподели още министърът.
Тя разяснява и концепцията за налагането на мораториум върху заплащането на сметки . " Популизмът може да стане по-страшен от вируса. Това е рискова стъпка, която ще докара до съществено напрежение и междуфирмена задлъжнялост. След месец-два битовите консуматори ще имат да заплащат няколко сметки вкупом ", безапелационна бе Петкова.
Ако се стигне до прекъсване на заплащането на битовите сметки, това би било същинска злополука, предизвести ръководителят на КЕВР Иван Иванов. По-рано от Българска социалистическа партия внесоха публично сходно предложение в Народното събрание.
За природния газ ще се създаде механизъм на всички клиенти на Булгаргаз да се възстановят сумите, които са надвзети. Днес до 17.30 изтича срокът за подаване на мнения от всяка заинтригувана страна.. Искаме в границите на тази седмица да се подхващат дейности тъй че този въпрос да бъде позволен, добави още енергийният министър.
Започват инспекции на всички лечебни заведения в страната, които има лични системи (генератори) за генериране на ел. сила.
„ Дали сме инструкции на ВиК операторите да преустановят снемане на показанията на водомерите на битовите клиенти за понижаване на контактите ”, съобщи от своя страна районният министър Петя Аврамова. И посочи, че мярката ще е в действие до 29 март.
На ВиК операторите са дадени инструкции за това потребителите да могат сами да създадат доклад на водомерите си и да ги оповестят по телефона или онлайн. Където няма самоотчет, ВиК операторите ще могат да залагат служебни резултати , съобразени с докладите от предходни интервали.
Що се отнася до заплащането, от министерството предлагат на потребителите да употребяват електронен път . До касите пък ще има пропускателен режим, с цел да не се струпват доста хора.
Помещенията ще се дезинфекцират, а чиновниците ще бъдат оборудвани с защитни средства . Всички електронни услуги на районното министерство ще бъдат изпълнявани, като ще се заложи на електронен продан на информация, изясни министър Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР