Заради изтичането на данни от НАП в момента текат обсъждания

...
Заради изтичането на данни от НАП в момента текат обсъждания
Коментари Харесай

Заради теча на данни от НАП обмислят затягане на режима при отпускане на бързи кредити


Заради приключването на данни от Национална агенция за приходите сега текат разисквания дали да не се предприеме стягане на някои режими, в това число по отпущането на бързи заеми. Това съобщи във Варна вицепремиерът Томислав Дончев, който поздрави участниците в научна конференция, отдадена на 140-а годишнина на Военноморските сили, съобщи Българска телеграфна агенция. По думите му анализите на експертите сочат, че хакването на данъчната организация няма капацитет за основаване на кой знае какви проблеми, защото ЕГН-та до преди няколко години бяха общодостъпна информация. В композиция с други персонални данни обаче, може да се стигне до неприятни обстановки, уточни Дончев.

Вицепремиерът добави, че планът за изграждане на нови патрулни кораби за Военноморски сили е във финалната си фаза и изрази вяра, че до края на тази година може да бъде определен изпълнителят и да бъде подписан контракт. Той сподели още, че е разговарял с кмета на Варна Иван Портних за опциите в града да се осъществят планове в областта на просветителната и научната инфраструктура.

Идеята е да бъде построен кампус с учебен център, който да сплотява няколко образователни заведения. Дончев уточни, че нужната инвестиция ще надвиши 10 милиона лв., като се има поради, че би трябвало да бъде издигната нова постройка на Математическата гимназия.

Предстоят огромни вложения в научната инфраструктура - лаборатории, центрове за върхови достижения, паркове, инкубатори, добави вицепремиерът. И посочи, че Варна има капацитет, само че е нужно университетите в града да работят дружно.

Преди началото на научната конференция командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов сподели пред публицисти, че до края на годината следва най-голямото обучение на флотилията бойни и спомагателни кораби. Фрегата " Дръзки " има планувано присъединяване в интервенцията на НАТО " Сий Гардиън ". Освен това българските Военноморски сили ще вземат участие и в противоминни учения на Турция и Гърция.

Контраадмирал Михайлов добави, че упованията са до края на годината Военноморски сили да получат и още един вертолет, изцяло съчетаем с тези, с които разполагат.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР