Заради инцидента с кортежа на главния прокурор, премиерът събира службите

...
Заради инцидента с кортежа на главния прокурор, премиерът събира службите
Коментари Харесай

Шефовете на службите на извънредна среща в Министерския съвет

Заради случая с кортежа на основния прокурор, министър председателят събира службите в Министерския съвет. Часът на срещата към момента не е разгласен. Знае се обаче, че ще участват представители на всички звена, които вземат участие в специфичния щаб, образуван минути след случилото се. А точно управленията на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, ГДНП, НСО, ДАНС, жандармерията и прокуратурата.
Прочетете още
Те ще рапортуват на премиера систематизирана и настояща информация за свършеното досега, както и проект за дейностите им от тук нататък. На срещата ще участва и вицепремиерът и министър на вътрешните работи - Иван Демерджиев, който е в непрекъснат контакт с всички служби и управлява интервенцията по огромното следствие.

Междувременно не престават огледите на мястото, на което в понеделник беше осъществен опит за атентат против основния прокурор Иван Гешев. Очаква се във вторник полицията още веднъж да ревизира периметъра за събиране на още улики и доказателства. Цяла нощ пътят сред село Ковачевци и Самоков остана блокиран от коли на жандармерията.

Допускаха се единствено живущи в региона, представящи персонална карта с адресна регистрация. Припомняме ви, че през вчерашния ден към 11:45 бомба избухна пред кортежа на Иван Гешев, в който пътувал и самият той, дружно със фамилията си. Според шефа на Национална следствена работа и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов гърмежът е осъществен за ликвидиране. 

Опитът за атентат против Иван Гешев няма прилика в новата история на България, тъй като това е настоящ върховен магистрат . Това съобщи прд Нова телевизияекспертът по сигурност Славко Велков.

По думите му следите на мястото на гърмежа не са породени от осколки, а по-скоро от ударната вълна. Тя би могла даже да обърне бронираната кола, с която основният прокурор се движел. Велков добави, че мястото е подбрано, тъй като скоростта там е към 30-40 км/ч.

„ Ако това е по този начин, както го виждаме, и както се показва, можем да го квалифицираме като акт с доста, доста висока степен на социална заплаха, и който не е с лимитирана цел заплашване, а ликвидиране ”, разяснява още специалистът по сигурност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР