Заради хората, които вече протестират срещу служебния кабинет, трябва да

...
Заради хората, които вече протестират срещу служебния кабинет, трябва да
Коментари Харесай

Демократична България иска широка коалиция с ПП и други формации

Заради хората, които към този момент стачкуват против служебния кабинет, би трябвало да се сътвори необятна предизборна коалиция, а не да се стига до разделяне. Това съобщи пред Българска национална телевизия Иво Мирчев от " Демократична България " (ДБ). От групировката преди седмици предложиха обединяване на " Продължаваме промяната " (ПП). Според Мирчев обаче към него могат да се причислят и други цивилен организации като БОЕЦ, " Ние идваме " и " Правосъдие за всеки ".

" Хората би трябвало да знаят, че има една политическа мощ - да, от доста партии и не толкоз елементарна коалиция, само че тя като се изключи че ще държи ГЕРБ и Движение за права и свободи надалеч от властта, че преведе България през тези рецесии, а ни чака криза, която февруари март ще усетим и в България ", изясни той.

По думите на идващите избори би трябвало да се гласоподава за явен политически индивид с ясни задължения, а не за следващия общ брой от 7-8 обединения.
Засега от Политическа партия не са дали отговор на предлагането за предизборна коалиция. В събота някогашният министър Даниел Лорер сподели, че това решение ще се вземе в идващите две седмици.

В петък Мирчев бе част от желанията за нови договаряния и дълготраен контракт с съветската „ Газпром “. Появиха се и подозрения, че служебният кабинет съзнателно бави въвждане в употреба на газовата връзка с Гърция. Мирчев описа, че му се обадил служебният транспортен министър Христо Алексиев, с цел да го увери, че газовата връзка ще има Акт 16 на 1 октомври.

Ден по-рано от да е подписвал протокол, с който се анулира решение за избора на контролен съвет на плановата компания за газовата връзка с Гърция " Ай Си Джи Би ". По-късно обаче бе оповестен документ с сходно наличие. От ведомството обаче настояват, че Агенцията по вписванията е отказал да отрази промени в надзорния съвет поради неточности в имената на гръцките представители.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР