Заради грешка на лаборатория майка на 2-годишно момченце цели 10

...
Заради грешка на лаборатория майка на 2-годишно момченце цели 10
Коментари Харесай

Заради грешка на лаборатория: Майка не подозира, че 2-годишното ѝ дете е болно от салмонелоза

Заради неточност на лаборатория майка на 2-годишно момченце цели 10 дни не подозира, че след дълго лекуване детето ѝ продължава да е болно от салмонелоза.

На 23 декември лабораторно проучване дава негативен резултат. Седмица и половина по-късно от РЗИ я осведомят, че е станало комплициране.

„ Борим се със болестта от към 2 месеца. Детето беше в тежко положение. Бяхме в болница, лекуваха го с антибиотици венозно. След като го изписаха, ни предложиха домашно лекуване и наблюдаване от персонален доктор. На 21 декември джипито ни даде направление за контролни проучвания. Два дни по-късно дадохме проба и резултатът беше негативен. На втори ми звъннаха от РЗИ, с цел да ми кажат, че е станала неточност и в действителност детето към момента е болно. Влязох още веднъж в системата и видях, че резултатът е изменен на позитивен ”, описа майката Ивета Райкова.

От лабораторията обявиха за, че сервират своите извинения и ще компенсират фамилията на детето. Оттам допълват, че на 24 декември техен чиновник е не запомнил да уведоми дамата за неверния резултат.

От лабораторията алармирали РЗИ за случая на 28, а защото били почивни дни Здравната ревизия е реагирала чак на 2 януари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР