Заради епидемията от новия коронавирус отменят знаменития испански фестивал “Томатина.

...
Заради епидемията от новия коронавирус отменят знаменития испански фестивал “Томатина.
Коментари Харесай

Пандемията от COVID-19 посегна и на испанската “Томатина”

Заради епидемията от новия ковид анулират популярния испански фестивал “Томатина ”. Той трябваше да се състои в края на август, а това щеше да е неговото 75-то издание.
Обикновено празникът събира над 20 000 души от целия свят, а по време на багра, който продължава към час, се унищожават над 140 тона домати.

„ Томатина “ предхожда едноседмичния фестивал в чест на настойника на града - св. Луи Бертран. За пръв път борбата е извършена през август 1945 година

Испания е втората най-засегната страна в Европа и третата в света. Броят на инфектираните с ковид доближи 208 00 души. Починалите в резултат на COVID-19 в Испания са 21 717.

През последните дни данните сочат доста закъснение на инфекцията. Броят на жертвите е намалял доста, като в понеделник бяха регистрирани 399 смъртни случая - най-ниската стойност от четири седмици насам. Въпреки това, ден по-късно цифрата се подвигна до 430 жертви. Това към момента е доста по-малко от умрелите при започване на април.

Премиерът Педро Санчез съобщи, че се възнамерява гладко онпускане на ограниченията. От 26 април деца и юноши до 14 годишна възрост ще получат разрешение да излизат на открито за разходка дружно със собствен родител. Извънредното състояние обаче към този момент ще остане в действие до 9 май. То бе оповестено на 14 март и бе удължено два пъти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР