Заради енергийната криза шведската климатична активистка Грета Тунберг смята временното

...
Заради енергийната криза шведската климатична активистка Грета Тунберг смята временното
Коментари Харесай

Грета Тунберг насърчи Германия да удължи работата на атомните си централи

Заради енергийната рецесия шведската климатична активистка Грета Тунберг счита краткотрайното удължение на работата на атомните електроцентрали в Германия за потребно, „ в случай че въглищата са алтернативата “. Това споделя тя в изявление за Stern.

Тунберг акцентира, че „ сега е по-лошо да се спрат съществуващи атомни електроцентрали, когато въглищата са алтернативата “, като добавя: „ Аз съм срещу нуклеарната сила “.

19-годишната екоактивистка знае, че това не се покрива с мнението на инициираното от нея придвижване за отбрана на климата „ Петък за бъдещето “. Според Тунберг в сегашната обстановка спестяването на сила в битката против климатичните промени е значимо, само че това не значи, че би трябвало да страдаме.

С изказването си Тунберг заема позиция в разгорещения от седмици спор за продължаващата работа на атомните електроцентрали в Германия, акцентира Stern.

В рамките на федералното държавно управление либералите и зелените са на разнообразни позиции. Според финансовия министър Кристиан Линднер всичко, което основава електрически потенциал, би трябвало да бъде обвързвано с мрежата. Основната причина е енергийната рецесия, която съществено засегна страната.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР