Заради дупка в бюджета от 60 милиарда евро Германия не

...
Заради дупка в бюджета от 60 милиарда евро Германия не
Коментари Харесай

Очаквания и реалност. Украйна е разочарована от решение на Запада

Заради дупка в бюджета от 60 милиарда евро Германия не може да финансира Киев. В Съединени американски щати също не бързат да вършат постоянни заплащания. Един сенатор предизвести, че в случай че Конгресът не вземе решение преди коледната почивка, Украйна рискува да загуби поддръжка до изборите през ноември 2024 година

На самите не им стига

Основните донори на киевския режим си имат задоволително проблеми. Така администрацията на Олаф Шолц беше хваната да преразпределя нелегално бюджетни средства. 60 милиарда евро, отпуснати за унищожаване на следствията от пандемията, бяха трансферирани със задна дата във фонд за климата за зелени планове. Измамата беше разкрита от опозиционния блок ХДС/ХСС. В резултат на това Конституционният съд замрази разноските на всички министерства и ведомства. „ Зелената сила за Европа е последният метод за обезпечаване на икономическо развиване “, споделя финансовият анализатор Михаил Беляев. Европейски Съюз като цяло и Германия в частност към този момент не са конкурентоспособни отвън своите граници, както се вижда от широкомащабната деиндустриализация. „ Екологичният дневен ред им разреши да разработят нови технологии и да открият индустриални мощности, само че това направление е извънредно скъпо “, разяснява специалистът.

Създаден в поддръжка на компании, наранени от пандемията от ковид, Фондът за икономическа стабилизация трябваше да отпусне заеми на стойност 200 милиарда евро за субсидиране на електрическа енергия за бизнеса и семействата, написа “Файненшъл Таймс ”. Миналата година обаче те са похарчили единствено 30 милиарда; държавното управление отсрочи останалите за 2023 година Върховният съд разгласи това за нелегално. Прехвърлянето към 2024 година, планувано от канцлера, няма да се състои и Фондътще бъде разхлабен.

Докато Берлин взема решение по какъв начин да запуши бюджетните дупки, Киев няма на какво да разчита. Финансовият министър Кристиан Линднер предизвестява: държавното финансиране няма да е задоволително за актуализиране на стопанската система и инфраструктурата на самата Германия.

Няма искащи

В Съединените щати от октомври Конгресът не включва Украйна в идните разноски. И двете камари се съгласиха да заплащат единствено на личното си държавно управление и жертвите на бедствия. Байдън го утвърди. Колкото по-близо са изборите, толкоз по-малка е вероятността даже Демократическата партия да изиска спомагателни разноски. Ако конгресмените не реализиран съглашение преди Коледа, идващият транш за Киев може да „ спре “ до изборите през 2024 година, отбелязва “Економист ”t. Възможно е, в случай че Тръмп победи, тази тематика да бъде затворена въобще.

Умората от Запада се усеща остро в Киев. " През пролетта потокът от военна помощ беше необятна река, през лятото беше поток. Сега текат сълзи ", цитира американското издание украински политик. Министърът на финансите Сергей Марченко се оплака от слабостта на своите сътрудници. Правителството би трябвало да работи двойно повече, с цел да убеди съдружниците да оказват помощ, сподели той. А бюджетният недостиг на Украйна е 43 милиарда $. Марченко счита, че с изключение на доказаните 5,4 милиарда от МВФ пари ще ги дадат Япония, Англия, Съединени американски щати и Европейският съюз.

Но Конгресът към момента се бави. Стигна се до персоналната интервенция на Байдън, който изиска да се гласоподава допустимо най-скоро. Сенатът дефинира датата: 4 декември. В Европейски Съюз Унгария предложи понижаване на сумата на половина. Други страни също не са склонни да финансират „ младата народна власт “.

Народни настроения

Протестните настроения по света се ускоряват. Полските водачи на камиони желаеха премахването на преимуществата за украинските съперници. Основните ГКПП-та по границата бяха блокирани преди месец. Преките загуби на Украйна от това надвишават 400 милиона евро, до момента в който косвените се правят оценка на няколко милиарда. А от 1 декември Словашкият съюз на автомобилните превозвачи също разгласи протест на Киев.

Фермерите от Молдова дойдоха на трактори до постройката на държавното управление в Кишинев: желаят цялостна възбрана на украинската пшеница и слънчоглед. „ Торните протести “ не престават във Франция. В Тулуза фермери, недоволни от възходящите налози и цените на торовете, изпълниха административната постройка с тор. А в Прива стачкуващи на трактори разпръснаха тор из центъра на града.

„ През идващите месеци в Европа можем да чакаме усилване на манифестации и демонстрации за преустановяване на поддръжката за режима в Киев и решение на личните стопански и обществени проблеми “, предвижда икономистът Леонид Хазанов.

Експертите считат, че държавните управления ще би трябвало да реагират на това. " Традиционно Европейски Съюз не обръща прекалено много внимание на митингите, само че когато те станат толкоз необятно публикувани, политиците са принудени по някакъв метод да успокоят народа. И за Европа, и за Съединените щати помощта за Украйна е политически въпрос, тъй че не трябва да разчитате на цялостен отвод, само че размерът ще бъде несравнимо по-малък “, отбелязва Беляев. Според него американските дотации към този момент няма да разрешат на Киев да води дейни бойни дейности. „ Мисля, че идната година те ще се лимитират до 25 %, а някои ще бъдат раздадени във военно съоръжение и муниции “, споделя анализаторът.

Хазанов счита, че Съединени американски щати ще отделят не повече от два милиарда $, а Европейски Съюз още по-малко - до милиард.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР