Заради CОVID пандемията НЗОК е удължила, както в началото на

...
Заради CОVID пандемията НЗОК е удължила, както в началото на
Коментари Харесай

Хронично болните отново ще получават лекарствата си без рецепта


Заради CОVID пандемията НЗОК е удължила, както при започване на рецесията, периодите на протоколи те и предписания те за медикаменти на хронично заболели те, съобщи Българска национална телевизия.

В началото на идната година НЗОК ще инициира кръгла маса за подходи, които да разрешат проблемите и на пациенти с редки болести, чието лекуване касата не реинбурсира. Това сподели проф. Петко Салчев, шеф на Здравната каса в студиото на Българска национална телевизия.

Проф. Салчев беше безапелационен, че парите, които Здравната каса дължи на персоналните лекари, ще бъдат изплатени във вторник за ноември и декември.

На 18 декември ще бъдат изплатени спомагателните средства на болничните заведения, които не са достигнали нужния най-малко от действия.

По отношение на ограниченията за подкрепяне на медиците, проф. Салчев съобщи, че за контрактуваното в допълнение възнаграждение по 1000 лв. ще се търсят способи то да продължи и след Нова година.

Управителят на НЗОК се отбрани против упреците на Лекарския съюз за мудната работа на администрацията, която бави заплащанията на лекарите като акцентира, че процедурата включва и други длъжностни лица, да вземем за пример Надзорния съвет.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР