Заради авария, центърът за хемодиализа във видинската болница, който е

...
Заради авария, центърът за хемодиализа във видинската болница, който е
Коментари Харесай

Все още не е решен изцяло проблемът с центъра за хемодиализа в болницата във Видин

Заради повреда, центърът за хемодиализа във видинската болница, който е единствен за цялата област, спря работа за няколко часа през вчерашния ден следобяд. От управлението на болничното заведение дефинираха обстановката като изключителна.

Заради смяна в налягането аварира една от колоните на омекотителя за водата, който е необходим за осъществяване на хемодиализата. Пациенти споделят, че животът им е в заплаха.

" Проблемът е подобен, че пречиствателната станция гръмна и хората не могат да се диализират. Ние сме към 45 индивида. Това, в случай че не се в профил в точния момент, всичките могат да пострадат. Аз ви споделям с една дума - животът ни е в заплаха - който, както желае, по този начин да го схваща ", оплакват се пациентите.

Поне два дни ще са нужни, с цел да бъде отстранена повредата. Според лекари, в този момент хемодиализа може да се прави, само че с риск от странични резултати за пациентите. От управлението на болничното заведение дефинираха обстановката като изключителна.

Взети са незабавни ограничения, с цел да се реагира при затруднена хемодиализа, сподели заместител шефът на болничното заведение доктор Богдан Томов.

" Взети са незабавни ограничения в изискванията на затруднена хемодиализа. Пациентите които преценяват, че твърдата вода е рискова, ще бъдат ориентирани към други близки центрове за хемодиализа ".

От болничното заведение е ориентиран незабавно пациент към най-близката хемодиализа, която е в Лом.

Докато бъде отстранена изцяло повредата, останалите, за които процедурата е животоподдържаща, сами ще вземат решение дали да останат на лекуване. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР