Заради авария по време на строителството от Дирекцията за национален

...
Заради авария по време на строителството от Дирекцията за национален
Коментари Харесай

Авария спря строеж в столичния Манастирски ливади

Заради повреда по време на строителството от Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) е спрян градеж в столичния квартал " Манастирски ливади ". Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ). 

Представители на РДНСК София са направили след получен сигнал инспекция на градежа на " Средноетажна жилищна постройка с подземни гаражи ", находяща се на ул. " Тодор Джебаров ", кв. " Манастирски ливади ". 

Строежът има издадено позволение за градеж от основния проектант на регион " Триадица ".

Настъпила е повреда при укрепването на ров и се е стигнало до сриване на земни маси . Причините ще се откриват при инспекция. За целта началникът на РДНСК София е издал заповед за назначение на Техническа експертна комисия.

На 23 август 2023 година заместник-кметът на регион " Триадица " е изпратил на възложителя, строителя и строителния контрол писмо за неотложно подсилване на градежа както и възстановителни действия във връзка с улица " Тодор Джебаров ". РДНСК София е получила писмото за сведение защото градежът е четвърта категория и контролът във връзка с строителството е напълно в компетенциите на общинската администрация.

В него няма данни за настъпила повреда по време на строителството, за което е способена ДНСК да предприеме дейности според наредбите на Закона за устройство на територията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР