Заради анекс към договор от МОН са били длъжни да

...
Заради анекс към договор от МОН са били длъжни да
Коментари Харесай

От МОН били длъжни ежемесечно да плащат на дружеството за отдих заради анекс от 2020 г.

Заради анекс към контракт от МОН са били длъжни да заплащат ежемесечно на комерсиалното ", на което министерството е принципал за нощувки на учениците, а отчетността идвала най-после на годината. Това стана ясно от думите на просветния министър Николай Денков пред БиТиВи във връзка абсурда.

Той посочи, че през 2020 година има анекс към този контракт, с който се отстранява настояването за годишна отчетност . Когато ние влязохме в МОН, съгласно този анекс аз съм задължен всеки месец да направя заплащането, с цел да извърша контракта, сподели Денков.

За фиктивните училищен почивки Денков сподели, че з а близо 300 000 нощувки, за които МОН е получило отчет, са платени към 9 млн. лв. . След инспекцията, която демонстрира, че няма действителни нощувки от комерсиалното сдружение, споделиха, че са сбъркали. Връщат 1 млн. лв. в отговор на искане от министерството да покажат регистрите, в които е разказано кои са нощувалите възпитаници.
 Николай Денков: Затворихме частните школи, тъй като там се срещат деца от разнообразни учебни заведения
Николай Денков: Затворихме частните школи, тъй като там се срещат деца от разнообразни учебни заведения

Обсъждат дали да се признава антигенния тест за преболедували

В отговор на обвиняването от комерсиалното сдружение, че не им е посочил отчета преди да го изнесе пред медиите, министърът сподели: " Не съм задължен да отпущам този одит на комерсиалното сдружение ". Николай Денков се базира на закона.

Ръководството на Търговското сдружение и предходното управление на МОН са подписали този контракт. " Не е моя работа да кажа кой каква отговорност носи. Аз не знам къде са парите, не знам дали е злоупотребено с тях, споделям, че не е имало нощувки ", изясни министърът.

На базата на минимална работна заплата са избрани възнагражденията на чиновниците в сдружението. След второто тримесечие те са си нараснали заплатите. В началото са вземали малко над 10 000 лева 300 000 фиктивни нощувки за деца - това значи, че 300 000 деца не са нощували.

Относно обвиняванията от сдружението за политически конфликт Денков отговори - " Това е доста забавно за политически конфликти - да кажат коя политическа мощ ги е назначила, да знаем кого нападаме. Очаквах да кажат - ето ги регистрите, вие сте подведен. Искаме да забележим тези регистри, нищо не сме видели ", изясни просветният министър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР