Заради активното пазаруване на черния петък през днешния ден се

...
Заради активното пазаруване на черния петък през днешния ден се
Коментари Харесай

МВР: Пазете се от ловки джебчии при разпродажбите днес

Заради дейното извършване на покупки на " черния петък " през днешния ден се чака скупчване на авто поток край моловете и огромните магазини, избирайте различни направления, поучават от Министерство на вътрешните работи.

От полицията напомнят, че постоянно огромните търговски здания, в които се концентрира събирането на доста хора, са обект за причинителите на джебчийските обири, които в множеството случаи се възползват от невниманието на клиентите и слабия надзор върху персоналните им движимости, с цел да лишават пари, документи и мобилни телефони.

Потенциални жертви нормално са клиенти, чието внимание сега е привлечено от други фактори. Експертите предлагат в такива случаи да не се носят скъпи мобилни телефони, пари и документи във външните джобове или на елементарно налични места и никога движимостите да не се оставят без контрол и директен образен контакт.

От ГДНП припомнят на потребителите на интернет да не се доверяват на уеб сайтове, на които не е посочено съответно юридическо лице и ЕИК на компанията. Засилена зоркост е нужна при извършване на покупки в новосъздадените уеб сайтове.

Особено внимание е належащо, в случай че в уебсайт, представящ се за български, е посочена задгранична сметка за заплащане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР