Заради 5-часовото прекъсване на излъчването на програма Хоризонт Комисията за

...
Заради 5-часовото прекъсване на излъчването на програма Хоризонт Комисията за
Коментари Харесай

И КРС наложи глоба на БНР и опроверга ръководството му

Заради 5-часовото спиране на излъчването на стратегия " Хоризонт " Комисията за контролиране на известията (КРС) е съставила акт на БНР, от който произтичат наказания сред 10 000 и 100 000 лв.. Същевременно инспекцията на КРС опровергава изказванията на управлението на радиото.

В понеделник пред Съвет за електронни медии генералният шеф на БНР Светослав Костов изясни, че повода за прекъсването е профилактика на оптичен кабел.

Резултатите от инспекцията на КРС обаче демонстрират, че двете стратегии на БНР употребяват еднакъв оптичен кабел за транспорт на сигнала от БНР до " НУРТС България” ЕАД, и този транспорт не е бил преустановяван предишния петък. Освен това не е установено спиране на излъчването на стратегия " Христо Ботев”. Спряна е била единствено само " Хоризонт ".

" От БНР не са предоставени доказателства за съществуване на механически проблем, наложил спирането на излъчването на стратегия " Хоризонт”, се споделя в известието на КРС. В него се показва, че излъчването е било спряно територията на цялата страна от 64 предавателни станции.

От БТК е била поискана информация има ли регистриран сигнал от БНР за проблем в оптичния транспорт сред радиото и " НУРТС БЪЛГАРИЯ “ ЕАД, които разпръскват сигнала. Такъв сигнал не е имало нито в деня на замлъкването на радиото, нито в предходните 48 часа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР