Запушените артерии са резултат от натрупването на вещество, наречено плака“,

...
Запушените артерии са резултат от натрупването на вещество, наречено плака“,
Коментари Харесай

Отпушвач на артерии: Една чаша от тази напитка сутрин и сърцето ви ще ви благодари!

Запушените артерии са резултат от натрупването на вещество, наречено „ плака “, което се отсрочва във вътрешната стена на артериите. Ако не се вземат в точния момент някои превантивни ограничения за попречване на това положение, то може съществено да заплаши здравето на целия организъм, споделя доктор Мандел.

Тези отлагания в артериите в медицината се назовават артериални плаки. Ето какво се случва, когато се образуват плаките: те понижават притока на кръв и даже може да се случи тук-там и да я блокират изцяло, като по този метод някои тъкани и органи остават изцяло недохранени с нужните субстанции и О2.

 запушени артерии

Артериалните плаки усилват риска от разнообразни сърдечно-съдови болести, както и нараснал риск от инфаркт и инсулт, изяснява доктор Мандел и продължава: „ Някои от най-честите аргументи за плаки в артериите са следните:

– Високо равнище на по този начин наречения „ неприятен “ или LDL холестерол или ниско равнище на „ добър “ HDL холестерол; високо кръвно налягане, пушене на цигари, диабет или висока кръвна захар; фамилна анамнеза за атеросклероза или запушени артерии, стрес, затлъстяване, затънал метод на живот и други

Повечето случаи на задръстване на артериите не се демонстрират посредством признаци, до момента в който не стане прекомерно късно, т.е. до настъпването на инфаркт или появяването на кръвни съсиреци с присъщи признаци. “

„ Въпреки това, в 70% от случаите, когато има задръстване на артериите с плаки, се следят следните присъщи признаци: зной, изпотяване, неразположение, болки в гърдите, уязвимост, проблеми със сърдечната активност и други “, изясни доктор Мандел.

Когато имунната система усети, че има заплаха от холестеролни плаки, тя изпраща бели кръвни кафези и по-късно пораждат поредност от реакции, които предизвикват инфектиране. В най-лошия случай може да възникне задръстване, което да попречи на кръвта да тече към сърцето (сърдечен удар) или мозъка (инсулт).

Като измененията метода си на живот, можете доста да намалите риска от развиване на тези болести. Вашата диета играе огромна роля за възстановяване на здравето на цялата ви сърдечно-съдова система и попречване натрупването на плака. Никога не е късно да започнете със здравословна диета, а с това и лекуването на артериите.

Необходимо е в диетата да се включат положителни мазнини, които могат да се намерят в ядките, зехтина, авокадото и рибата, и да се понижат храните, богати на наситени мазнини, и изцяло да се отстранен трансмазнините. Увеличете приема на растителни фибри и намалете захарта, тъй като тя е доста възпалителна в тялото. Спортувайте постоянно и спете пълноценно.

 напитка чисти артерии

РЕЦЕПТА ЗА ЛЕЧЕБНА НАПИТКА, КОЯТО ПРОЧИСТВА АРТЕРИИТЕ

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

150 мл вода

1 органична необелена ябълка

1 скилидка чесън

3 см свеж корен от куркума или 1 чаена лъжичка

1-2 щипки черен пипер на прахуляк

на върха на чаена лъжичка пикантен (чили) пипер

1 чаена лъжичка студено пресован зехтин

сок от половин лимон

 напитка в блендер

ПРОЦЕДУРА:

Измийте ябълката и я нарежете на дребни кубчета, изцедете лимона. Сложете всички изброени съставки в блендер и разбийте до приемането на еднородна, гладка примес. Напитката има необикновено добър усет, който идва от ябълката, а чилито единствено го добавя и акцентира.

 напитка срещу холестерол

Тази напитка се пие заран на гладно или два часа след закуска. Ще помогне за лекуването освен на артериите, само че и на всяка тъкан в тялото или инфектиране.

 чистач на артерии

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР