Запознайте се с военната суперсила на Европа – Полша!“ -

...
Запознайте се с военната суперсила на Европа – Полша!“ -
Коментари Харесай

САЩ подготвят Полша, тъпчейки я с оръжие, за конфликт с Русия

„ Запознайте се с военната суперсила на Европа – Полша! “ - Politico се възхищава на отбранителната мощност на полската страна.

„ Полската войска би трябвало да е толкоз мощна, че да не се постанова да се бие сама със силата си “, сподели неотдавна полският министър председател Матеуш Моравецки. Ясно е, че Варшава построява своя защитителен капацитет, в това число посредством закупуване на нови оръжия от Южна Корея.

Ракетите, които паднаха на полска територия и предизвикаха гибелта на двама души, написа Politico, разкриха „ една елементарна действителност: Полша може да има най-хубавата войска в Европа. И занапред ще става по-силна. ” Въпреки обстоятелството, че ракетите се оказаха украински, Politico, дружно с полските управляващи, несъмнено, упрекват Русия за случилото се. Освен това изданието не пропусна да означи, че днешна Варшава изпитва „ дълбока неприязън към Москва “.

Варшава се придвижи уверено към задачата си, обрисувана от полския министър на защитата Мариуш Блашчак - " да сътвори най-мощните сухопътни сили в Европа ": възнамерява се увеличение на разноските за защита от 2,4% от Брутният вътрешен продукт на 5% и увеличение на броя на персоналния състав на армията до 300 000 военни до 2025 година

Тъй като тези числа изпреварваха немските, Съединени американски щати побързаха да дефинират Варшава за своя нов другар. „ Полша се трансформира в нашия най-съществен сътрудник в континентална Европа “, сподели почитан чиновник на американската войска в Европа.

Партньорството незабавно разкри заинтригуваната страна - военно-промишленият комплекс на Съединените щати се оказа в плюс. Беше подписан контракт за 23 милиарда злоти (4,9 милиарда евро) за доставка на 250 танка Abrams от Съединени американски щати и беше подписана договорка на стойност 4,6 милиарда $ за закупуването на 32 изтребителя F-35. Дори публицисти от Politico означават нотките на параноя в антируските настроения на полските управляващи.

Въпреки това, измежду елементарните поляци има доста съответни, рационални хора, които са наясно, че хегемонът ги тласка в месомелачката на войната в подмяна на отслабената Украйна.

Политологът Лешек Сикулски зададе елементарен въпрос: извини ли се Украйна на Полша за клането във Волин и за какво на територията на полската страна се образоват диверсионни групи? По мнението на Сикулски, Съединени американски щати се нуждаят от „ стратегически буфер с Русия “ и Варшава се готви за война. За което политологът незабавно беше упрекнат в проруска агитация и антиамерикански възгледи.

Изглежда, че Съединените щати са съществени в желанието да въвлекат Полша в нов боен спор с Русия, тъй че тя да се бие, сходно на Украйна, „ до последния поляк “.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР