Запознайте се с Доля Първанова, която е поредният участник в

...
Запознайте се с Доля Първанова, която е поредният участник в
Коментари Харесай

Нагласите, които работодателите трябва да променят

Запознайте се с Доля Първанова, която е следващият участник в плана „ Кандидатите споделят “ на Human Capital Store. Въпреки че Доля има 22 години трудов стаж, понастоящем тя изпитва усложнения да си откри постоянна работа в дълготраен проект. Според нея, главните аргументи са, че работодателите постоянно сортират чиновниците си по отношение на външността им, а не съгласно уменията и качествата, които имат. Освен това излиза наяве, че фирмите рядко приветстват претенденти с дребни деца. Налага се схващането, че майки със фамилни отговорности не биха били задоволително отдадени на служебните си отговорности. Доля счита, че тези настройки би трябвало да се трансформират, тъй като както работодателите, по този начин и евентуалните чиновници са губещи в актуалната обстановка. Разбира се, размерът на възнаграждението и общественото обезпечаване също би трябвало да дават отговор на стандарта на живот и законовите условия в страната.

HSC: Защо търсите нова работа?

Доля: Защото диря постоянна, сигурна, непрекъсната и лоялна работа. Не изгубвам вяра и се надявам да намеря подобен шеф.

HSC: Какво вършиме, с цел да намерите нова работа?

Доля: Търся по разгласи, пущам CV-та, не отхвърлям изявленията.

HSC: Какви източници ползвате, с цел да намерите подобаващи за Вас свободни работни места?

Доля: Интернет.

HSC: Разкажете за случай, който съгласно Вас е образец за добра процедура при процеса на асортимент.

Доля: Кандидатствах за една позиция и изявлението протече малко, тъкмо и ясно. Работата се състоеше в набор на текст на британски език. Те диктуват на български, а ти пишеш на британски. След това правиш една таблица в Ексел съгласно ежедневната работа в компанията и готово. Така те виждат експедитивност, акуратност и благоприятни условия в претендента.

HSC: Кой способ, употребен в процеса на асортимент, съгласно Вас е най-ефективен?

Доля: Практическият. Ако желаете човек с британски език, следва да си пуснете обявата на английски; в случай че желаете с арабски език, пуснете си обявата на арабски. Едно изявление лишава сред 30-60 мин., тъй че в случай че отделите 15 минути за процедура, ще спестите доста повече време за търсене на фрагменти.

HSC: Разкажете за случай, който съгласно Вас е образец за неприятна процедура при процеса на асортимент.

Доля: Аз съм с малко дете на 2 година и 10 месеца и съм студентка задочно образование. Много постоянно, да не кажа в съвсем 80% от случаите, когато работодателят чуе това, ми дава отговор: „ О, това е огромен проблем “. Уважаеми работодатели, в действителност ли мислите, че човек с отговорности към фамилията няма да е виновен към работата си? Наистина ли мислите, че човек с опит, който търси сигурност и неизменност, е обезсърчителен служащ? Наскоро напуснах компания, тъй като на изявлението дадоха обещание едно, а се получи напълно друго. Уважаеми работодатели, в случай че вие не сте правилни със чиновниците си, по какъв начин желаете те да бъдат правилни с вас?

HSC: Кой способ, употребен в процеса на асортимент, съгласно Вас е най-неефективен?

Доля: Когато се сортират фрагменти по външния тип, а не по качествата. Всички гледат по какъв начин е на запад и в чужбина, само че там обръщат внимание на това какъв брой неща можеш, какъв брой опит имаш, какъв брой си „ дялано камъче “ и дали се развиваш.

HSC: Какво е значимо за Вас, с цел да приемете обещано предложение?

Доля: Честност и преданост през цялото време и действителна заплата на база стандарта на живот в България. Също по този начин действителни осигуровки (но това доста мъчно се намира).

HSC: Какви източници ползвате, с цел да намерите информация за предстоящ шеф?

Доля: Интернет и рекламата „ от уста на уста “.

HSC: Има ли нещо, което съм пропуснала да Ви попитам, а е значимо да се знае?

Доля: Нека работодателите не подценяват майките с дребни деца! На нас ни е мъчно да си намерим работа, само че не сме некадърни и безотговорни!

HSC: Какво е Вашето обръщение към тези, които ще прочетат това изявление?

Доля: Към тези, които аплайват за работа: Хора, не подценявайте качествата си и си търсете правата! А към тези, които оферират работа: Не се оплаквайте от липса на фрагменти, тъй като вие ги избирате по външен тип, а не по умелост. Гледате по какъв начин е на запад, само че там избират фрагменти съгласно КПД-то, а не по черупката.

HSC: Какви са рекомендациите Ви към плана „ Кандидатите споделят”?

Доля: Проектът да има повече публичност, с цел да стигне до повече претенденти и работодатели.

Мнение за някогашен, сегашен или предстоящ шеф може да споделите на
otkrito.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР