Запознайте се отблизо с дует 2 наум и талантливите Христина

...
Запознайте се отблизо с дует 2 наум и талантливите Христина
Коментари Харесай

Дует 2 наум за новата си песен, музика и любовта

Запознайте се от близко с дует " 2 мислено " и надарените Христина Нейкова и Юлиан Янев, които ни описват за новия си клип и ария, за музиката и дуетните си осъществявания на сцената и в живота.


Как се появи концепцията да извършите дует и от къде пристигна името " 2 мислено "?

Юлиан: Името се появи просто по този начин, непринудено. Влюбихме се в него - свежо, закачливо и автентично. Но концепцията за този дует се зароди доста преди този момент. Тъкмо бях почнал работа като корепетитор в Софийски Университет " Св. Климент Охридски ", в часовете по поп пеене на Етиен Леви. В един от първите образователни дни стоях самичък в стаята и влезе Хриси - преди малко призната в първи курс. Още от първите думи, които разменихме, усетихме магията сред нас. Ясно помня първата ария, която пробвахме - Moon Blue на Стиви Уондър. Тя сподели повече от всичко, което изприказвахме по-късно. Веднага се зародиха разнообразни хрумвания за музикални планове. Така музиката беше това, което ни събра, само че по-късно връзките ни надвишиха нейните граници.

Христина: Да, звучи като сантиментален филм (смее се). А през цялото това време, Етиен, с изключение на мой учител и сътрудник на Юли, се трансформира в доста значима част от нашия професионален и персонален път. Именно по тази причина държахме той да е част от първото ни видео като дует.

 Дует фотограф: Красена Ангелова

Кой е обичаният ви музикален жанр?

Христина: Обожавам соул и ар енд би. Това беше музиката, която ни събра, беше първото, което пробвахме дружно и може би и това, което разпали възприятията сред нас.

Юлиан: И двамата обичаме качествената музика в съвсем всички стилове, само че по някакъв метод тези ни въздействат най-силно. Много съм се чудил за какво е по този начин. Като дете нито родителите ми, нито приятелите ми са слушали толкоз американска музика, а аз бях намерил едни аудио касети на вуйчо ми с песни на Отис Рединг и Стиви Уондър и от най-ранна възраст усещах, че това е моята музика. Няма да не помни по какъв начин се усещах, когато чух за първи път Уитни Хюстън, Марая Кери, Тони Бракстън, Бойз ту мен... Явно и при Хриси е сходно ситуацията, тъй като помня първоначално, когато обожавахме да се събираме и да слушаме музика дружно, бях пуснал един албум на Тейк сикс и тя се разплака. Беше необикновено да усетим такава връзка в музикалните ни усети.

Христина: Но тук е момента да кажем, че макар любовта ни към американската музика, доста държим нашите авторски песни да са на български и за българската аудитория.

Разкажете ни с кои известни лица от българската сцена сте работили?

Христина: Най-много време сме прекарали с дует Ритон. Обичаме ги! По някакъв метод към този момент ги усещаме като семейство. А тъкмо сега сме почнали лятно турне с тях, тъй че заповядайте на концертите! (смее се) Вече няколко години свирим и с дует Авеню, които обожаваме.

Юлиан: Да, ние сме по дуетите (смее се). Много бях благополучен, когато Заки ме потърси, с цел да съберем група. От години тяхната музика ми беше обичана. Няколко години прекарах и в група Мастило. Беше от дълго време, само че направихме положителни части дружно, а обиколихме и много фестивали - Китай, Германия, Румъния, Македония, много мемоари... А едно от обичаните ми осъществявания онлайн е с Мария Илиева. Покани ме да създадем двамата " Високо " на ФСБ за едно телевизионно предаване. Получи се доста красиво акустично осъществяване.

 Дует фотограф: Красена Ангелова

Христина: Много особено беше за мен и турнето ми с Ирина Флорин, в което участваха невероятни музиканти и гост-изпълнители - някои от най-популярните имена на родната сцена. А последната ми огромна страст е от грандиозния театър с Деси Добрева в НДК. Беше необикновено - трупата на Нешка Робева, кукери, впечатляващи музиканти, същинска сбъдната фантазия. Трите вокалистки, които пеем с нея, към този момент сме като сестри. Сега се сещам и за юбилейния концерт на група Сигнал преди години, когато с Юли и още другари бяхме поканени за вокална група. Винаги е особено да излизаш на огромни подиуми като зала 1 на НДК.

Разкажете ни за взаимния си план " Променен ", по какъв начин създадохте сингъла?

Юлиан: Всъщност това беше първата ми авторска концепция, която започнахме с Хриси. Беше от дълго време. Вървях си по Цариградско шосе и внезапно започнах да си пея темичката в интрото. После незабавно в главата ми изникна " Променееен " и по този начин и остана (смее се). Тогава я направихме ненапълно, след това започнахме други неща, беше останала на назад във времето. Но в този момент, когато избирахме първия си сингъл, с който да излезем като дует, взехме решение, че това би трябвало да е началото.

 Дует фотограф: Красена Ангелова

Каква беше концепцията и реализацията на снимането на клип към песента?

Христина: (за Митко, концепцията, бележките, Виктор, катеренето по постройките, по какъв начин ни гонеха пред оградата на онази къша, пешеходните пътеки и по какъв начин танцуваме пред колите)

Христина: Идеята с всичките бележки, ноти и цялата тази цветност е напълно на нашия режисьор Митко Стафидов. Мисля, че в голяма степен той съумя да изрази и себе си с това видео. Изключително креативна и художествена персона, доста се радваме, че работихме тъкмо с него! И сме щастливи, че " нарисува " парчето по този метод.

Юлиан: Да, с изключение на режисьор, той е и художник, китарист, артист. Всъщност това беше една от аргументите да се обърнем към него, тъй като бях сигурен, че ще усети ритъма и пулсацията на песента. И фактически, клипа и песента се сляха в едно. Всички от екипа бяха толкоз надъхани, въодушевени, и толкоз млади. Още не мога да допускам по какъв начин успяхме да ги съберем (смее се).

 Дует фотограф: Красена Ангелова

Христина: Да, оператор е Виктор Кирилов, за който се радваме, че остана цял-целеничък след катеренето по всевъзможни софийски здания (смее се). Негова заслуга е забавния взор във всяка обстановка и непрестанната динамичност в клипа. Аз, персонално, се забавлявах свиреп, до момента в който трябваше да се връткам кокетно на някакви пешеходни пътеки, гледайки хората в колите, които ме чакат и не могат да вземат решение - какво по-точно се случва (смее се).
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР