Запознайте се, на снимката по-долу, Йенс Клайнфелд - лекарят, който

...
Запознайте се, на снимката по-долу, Йенс Клайнфелд - лекарят, който
Коментари Харесай

Да е ясно! Немски реаниматолог спасил живота на Кристиан Ери...

Запознайте се, на фотографията по-долу, Йенс Клайнфелд - лекарят, който взе интензивно присъединяване в спасяването на Кристиан Ериксен. Именно той рестартира сърцето на футболиста и беше първият, който беседва с него след спасяването.

Клайнфелд ​е немски експерт по упойка, незабавна помощ и интензивно лекуване.

Клайнфелд дойде в Копенхаген за незабавни тренировки час преди мача. Специалисти, за всеки случай, бяха подготвени да избавят живота на футболистите.

След като приключи урока, Йенс се настани комфортно на трибуните на стадион " Паркен ": " Бях на подиума тъкмо против мястото, където всичко се случи. В първия миг не мислех, че там се е случило нещо съществено. Тогава обаче видях реакцията на лекарите от датския народен тим, разбрах, че не става въпрос за елементарна травма ".

След това Клайнфелд изтича на полето за помощ - опитът му в тази обстановка доста оказа помощ на сътрудниците му: " Играчите държаха главите си. Дадох знак на бригадата да избяга на полето. Те имаха дефибрилатор със себе си. Тогава споделих на сътрудниците, които седяха до мен: „ Трябва да действаме “.

Когато Клайнфелд изтича при Кристиан, екипът му към този момент беше почнал сърдечен масаж и приготвяше дефибрилатор, като свързва електроди към тялото на датчанина:

" Поставихме шокове в него и продължихме масажа. Урокът, който направихме час по-рано, изигра решаваща роля за спасението. "

Медицинският екип на датския народен тим не разбра по какъв начин да постъпи в такава обстановка:

" Датските лекари не схванаха незабавно степента на случая. В такива моменти би трябвало да действате бързо, само че не мога да ги упреквам: те се оправят с изцяло разнообразни пострадвания и им е мъчно незабавно да разпознаят инфаркт. Разбрах това, когато за първи път се пробваха да извадят езика на Ериксен. Невъзможно е да се избави животът по този метод. "

Дефибрилаторът изигра основна роля за спасяването на Ериксен.



„ Ако съумеете да осигурите на пациент дефибрилатор през първите две минути, възможностите му за оцеляване са до 90%. Всяка последваща минута престой ги понижава с още 10%. Ефективността е главната точка. Ериксен изчака 2-3 минути за токов удар, тъй че имаше всички шансове да оцелее ”, сподели Клайнфелд.

Кристиан скоро пристигна на себе си. Лекарят съвършено си спомня този миг: " Попитах го на британски: „ Вие с нас ли сте? “. Той отговори: " Да, тук съм ". И след това добави: „ По дяволите, преди малко навърших 29 “. Казах му, че в този момент всичко е наред, той го разбра и постави ръка на гърдите си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР