Запознат съм със задръстването на кръстовището, съединяващо ул. Хан Омуртаг“,

...
Запознат съм със задръстването на кръстовището, съединяващо ул. Хан Омуртаг“,
Коментари Харесай

Кметът с решение на наболял въпрос за града, след редица сигнали от страна на варненци

" Запознат съм със задръстването на кръстовището, съединяващо ул. " Хан Омуртаг “, ул. " Цариброд “ и ул. " Софроний Врачански “ в Гръцката махала. Вероятната причина за тапата е неналичието на указателни знаци, регулиращи краткотрайната организация и сигурност на придвижването (ВОБД), въведена поради градежа. 

План за краткотрайно контролиране на придвижването има. Той е координиран с Пътна полиция и е утвърден от Община Варна през август, 2022 година ".Това съобщи в отговор на сигнал от страна на варненци, кметът на града, Благомир Коцев.

" Проблемът не е в неналичието на проект за краткотрайно придвижване, а в налагането му. Някой очевидно не си беше приключил работата ", разяснява още кметът.

Вчера, следобяд Коцев е разпоредил незабавни дейности от страна на Община Варна за ограничение на придвижването в засегнатата права и налагане на заложения през август 2022-а краткотраен режим. За да има стабилно решение на казуса със тапите в кръстовището обаче, е нужно изцяло преразглеждане на устройството на придвижване, изясни кметът.

" Преди час подредих на УСКОР и АГУП да наложат открития режим, до момента в който изготвят проект за нов подобен. Той би трябвало да е съгласуван с ремонта на бул. " Девня “ и да не разрешава повече да се образува запушалка. " заяви Благомир Коцев.

По думите му казусът ще бъде решен до края на тази седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР