Запознат с детайли от разследването разкрива, че по-голямата част от

...
Запознат с детайли от разследването разкрива, че по-голямата част от
Коментари Харесай

Картините на Пикасо и Матис – подарък за майката на Тони Тренчев

Запознат с елементи от следствието разкрива, че по-голямата част от картините, измежду които две истински литографии на Пикасо и една картина на Матис, са открити в къщата на Антони Тренчев на централната столична улица „ Узунджовска “ №5, където живее майка му – бизнесдамата Илияна Алипиева, вносител и формален представител на влиятелни фешън марки в България.

 

Твърди се, че на процедура картините на двамата художници, са благосъстоятелност на Алипиева, която има издадени документи за чистия генезис на платната.

„ Те са й подарени за последните два рождени дни от сина й Антони Тренчев. Картините са непозволено конфискувани от вкъщи й, макар че за тях са предоставени документи за генезис “, твърди непосредствен до ръководещия съучастник на NEXO.

Иззетите 28 картини от вкъщи на Алипиева са предадени на Националната художествена академия за експертиза.

 

Ценната картина на Салвадор Дали пък е открита при обиск в жилището на създателя и главен акционер в NEXO – Коста Кънчев. В дома му са открити и платна на други световноизвестни художници, както и съветски икони от XIV век.

 

Твърди се, че единствено за платното на Салвадор Дали босът на NEXO е броил над 800 000 евро. Платната са били купувани от международни аукциони. Според проверяващи, картините са арестувани като допустима обезпечителна мярка при бъдещи правосъдни искове против NEXO от страна на ужилени техни клиенти. Само на територията на Съединени американски щати, излъганите от активността на криптодружеството са над 93 хиляди.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР