Запознах се отблизо с работата на Специалните ни сили на

...
Запознах се отблизо с работата на Специалните ни сили на
Коментари Харесай

Тагарев: Ценя високо усилията на Българската армия за предотвратяване на нелегалното навлизане на мигранти

„ Запознах се от близко с работата на Специалните ни сили на границата и за следващ път се убедих, че са професионално готови за осъществяване на предоставените им задания. Резултатите от брифингите демонстрират скъпия принос на Българската войска към общите старания на страната за защита на границата и възпрепятстване на незаконната миграция “. Това сподели министърът на защитата през днешния ден, 7 декември, при визитата си в Малко Търново, където се срещна с военнослужещите от Специалните сили, които вземат участие в интервенцията на Българската войска по подкрепяне на органите на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от военното ведомство.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции генерал-майор Явор Матеев срещна министър Тагарев с оперативната конюнктура на местността и със дилемите, които военнослужещите извършват.



Брифинг за присъединяване на военнослужещите от Сухопътните войски в защитата на държавната граница изнесе и командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден военачалник Маргарит Михайлов. Министър Тагарев следи осъществяването на разнообразни задания от екипи на Специалните сили.

Операцията на Българската войска по подкрепяне на органите на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на противозаконното нахлуване на мигранти на територията на страната стартира на 1 ноември 2021 година Към сегашния миг в нея вземат участие над 300 военнослужещи от Сухопътните войски и Специалните сили с над 60 леки и товарни коли с нараснала проходимост.



Заедно със чиновници на Гранична полиция те организират взаимни патрули и наблюдаване, както и транспорт на арестувани лица. Военнослужещите извършват и задания по разбор, обмисляне, разузнаване и попречване на противозаконното нахлуване на мигранти. Правата и дейностите по задържане на нелегално миналите държавната граница са на представителите на Гранична полиция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР