Заповядайте на 31 май 2022 г. от 18:00 ч. в

...
Заповядайте на 31 май 2022 г. от 18:00 ч. в
Коментари Харесай

Габровски художник гостува в РЕМ

Заповядайте на 31 май 2022 година от 18:00 ч. в Регионалния етнографски музей в Пловдив на откриването на изложбата „ FESTUM “ на художника Дончо Дончев. Това е план, върху който той работи отдавна.

Изложбата съставлява художествена серия с митологични карти за игра и авторски текстове към тях. Художникът се въодушевява от историята, символиката, графичното значение и мистиката на картите. В изложбата ще показа истинските илюстрации, текстовете, както и няколко творби на тази тематика.

Дончо Дончев е роден в Габрово. Завършва Национална гимназия за приложни изкуства в Трявна и компетентност „ Живопис “ във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “.

Специализира анимация във Филмово студио „ Ню Бояна “ (Nu Boyana FilmStudios). Разнообразен създател, който не се задоволява с определяне на един жанр, а динамично търси. Работи с разнообразни материали, рисува пред аудитория, прави илюстрации, живопис, статуя, както и интерактивни планове.

На откриването на „ FESTUM “ Дончо Дончев ще показа и книгата си „ #Persona Satyricona “. Книга, която пътува във времето и показва 101 велики персони от разнообразни столетия, противоположни характери, радикално разнообразни във възгледите си, привидно нелогично съпоставени един по отношение на различен.

Какво свързва Моцарт с Мохамед Али или Бил Гейтс с Мерилин Монро? Това е светът на етикетите, светът, в който ние живеем, този, който ни направлява и споделя ориси. Светът на хаштага!

Една персонална история с безразсъден случай запратила създателя първоначално и предизвикала основаването на рисунките с молив. Моливът като основател на формата и разнороден повествовател.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР