Заповедта за създаването на защитена местност Залив Корал“ е била

...
Заповедта за създаването на защитена местност Залив Корал“ е била
Коментари Харесай

МОСВ потвърди: ВАС отмени заповедта за създаването на защитена местност „Залив Корал“

Заповедта за основаването на предпазена околност „ Залив Корал “ е била анулирана от Върховния административен съд /ВАС/ . Това потвърдиха Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за „ Българска телеграфна агенция “.

По-рано през днешния ден за решението оповестиха от „ Зелено придвижване “ , които също по този начин настояват, че екоминистерството е наказано да заплати правосъдни разноски на жалбоподателите в размер на съвсем 8000 лева. 

„ Залив Корал “. Снимка: Министерство на околната среда и водите

Ето какво написаха от те по тематиката:

„ За нас решението на съда е следващ фарс, целящ унищожаването на предпазените естествени територии поради частни и корпоративни ползи. То потвърждава какъв брой огромна щета за обществото нанася нереформираната правосъдна система. Считаме, че в българската правосъдна система липсват гаранции и предпоставки за ефикасен и обективен правосъден развой “.

Защитената околност „ Залив Корал ” бе едвам третата морска предпазена територия у нас след резерват „ Калиакра ” (1941 г.) и предпазена околност „ Пясъчна банка Кокетрайс ” (2001 г.). В границите на 1320 декара трябваше се опазват местообитания на редки представители на селдови и есетрови риби и трите типа китоподобни.

В границата на предпазената околност се не разрешава: навлизането на моторни и моторно – ветроходни плавателни средства , с изключение при бедствия, изключителни обстановки, за осъществяване на спешни, контролни и избавителни действия през цялата година и за потребностите на риболова през интервала от 1 октомври до 1 март ; интензивно и екстензивно развъждане на аквакултури; потребление на дънни, тралиращи, драгиращи средства, в това число и бийм трал, депониране на драгажни маси , изхвърляне на отпадни води от плавателни съдове; създаване и слагане на изкуствени подводни рифове или атракциони върху и под повърхността на водата; изхвърляне на канализационни и/или отпадъчни води от сушата и заустване на канализации; изхвърляне/изпускане на нефтопродукти и други боклуци.

Къде и по какъв начин водачите могат да изразят отзиви за противоречивия текст за промяна на катализатори

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР