Заповедта на кмета Иван Тотев за събарянето на опасния тютюнев

...
Заповедта на кмета Иван Тотев за събарянето на опасния тютюнев
Коментари Харесай

Опасният склад на Сточна гара остава във фризера

Заповедта на кмета Иван Тотев за събарянето на рисковия тютюнев склад против Сточна гара не е анулирана. Това заяви през вчерашния ден притежателят на парцела Пламен Моравенов. Премахването на постройката на бул. " Христо Ботев " беше спряно в края на юли персонално от министъра на културата Боил Банов, дошъл по неотложност в Пловдив.

Боил Банов разпореди машините да спрат и се закани, че в случай че се наложи, ще спи в града и ще си изкара остатъка от отпуска в Пловдив, само че няма да разреши складът да бъде бутнат, тъй като попада в архитектурно-историческата зона, макар че не е монумент на културата.

В Община Пловдив чакат документално удостоверение от министерството, че постройката може да бъде съборена, като се резервира отчасти по-ниското тяло откъм ул. " Авкс. Велешки ". " Чакаме. Заповедта за събарянето е в действие, само че не можем да я осъществим поради устното предписание да спрем процедурата.

Досега щяхме да разчистим терена и при градеж на нова постройка да възстановим остарялата фасада в достоверния тип, едно към едно, защото сме създали снимане. Всички специалисти са единомислещи, че не може да бъде непокътната ", разяснява Пламен Моравенов.

Цели пана липсват от оградата, поставена за обезопасяване на склада на тротоара на бул. " Христо Ботев ". Купища отпадък са струпани върху тясната линия сред склада и пешеходното пространство. " Не знаех, само че ще ревизира и ще вземем ограничения ", увери притежателят на парцела.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР