Заповедта на Кацаров за въвеждане на задължителен “зелен сертификат е

...
Заповедта на Кацаров за въвеждане на задължителен “зелен сертификат е
Коментари Харесай

Красен Кралев: Незабавно да се прекрати дискриминационното отношение към преболедувалите ковид 


„ Заповедта на Кацаров за въвеждане на наложителен “зелен документ ” е дискриминационна към голяма част от българските жители! Хората с построен имунитет след преболедуване на ковид са фактически дискриминирани от тази заповед “, написа във Facebook някогашният състезателен министър Красен Кралев.

Той акцентира, че комисията за отбрана от дискриминация предлага на министъра на опазването на здравето да преразгледа и уточни заповедта си за зеления Covid документ.

В мнение на комисията се показва, че непропорционалното и нееднакво отнасяне на всички лица, без значение от здравния, имунизационния или какъвто и да било различен статус, посредством въвеждане на условието за съществуване на „ зелен документ “, следва да бъде съобразено с правилото на пропорция, като ограниченията бъдат навременни, публично нужни и обществено оправдани.

„ Смисълът от имунизирането е да се образуват антитела в организма. Защо тогава не се признават антителата, добити след преболедуване на Коронавирус, откакто в множеството случаи към този момент имаме построен клетъчен имунитет, който защищава организма за по-дълъг интервал от време? Защо хора с построен имунитет би трябвало да се имунизират? Не е значимо преди какъв брой време си преболедувал, а какъв брой е количеството на вирус обезвреждащите антителата в кръвта ти. Има доста хора, които са прекарали болестта преди повече от 12 месеца, само че към момента имат задоволително високи равнища на антитела в организма си “, написа Кралев и добавя, че медицинските лица предизвестяват, че има възможност да се провокира свърхимунен отговор в организма на тези хора, който може да бъде с съдбовни последствия.

„ Призовавам здравните управляващи да прекратят неотложно дискриминационното си отношение към към този момент преболедувалите коронавирус! Абсолютно налага се за издаване на „ зелен документ “ да се признае и пробата за антитела-този модел сполучливо се ползва в Австрия. Настоявам да се вземат съответни ограничения за допускане до публичния живот и на тези жители, за които не е целесъобразно да се имунизират, заради болести и рекомендации на персонални лекари и експерти “, написа още Кралев.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР