Заповедта на Кацаров за въвеждане на задължителен “зелен сертификат е ...

Заповедта на Кацаров за въвеждане на задължителен “зелен сертификат е

Красен Кралев: Незабавно да се прекрати дискриминационното отношение към преболедувалите ковид 


„ Заповедта на Кацаров за въвеждане на наложителен “зелен документ ” е дискриминационна към голяма част от българските жители ! Хората с построен имунитет след преболедуване на ковид са фактически дискриминирани от тази заповед “, написа във Facebook някогашният състезателен министър Красен Кралев.

Той акцентира , че комисията за отбрана от дискриминация предлага на министъра на опазването на здравето да преразгледа и прецизира заповедта си за зеления Covid документ .

В мнение на комисията се показва , че непропорционалното и нееднакво отнасяне на всички лица, без значение от здравния, имунизационния или какъвто и да било различен статус, посредством въвеждане на изискването за съществуване на „ зелен документ “, следва да бъде съобразено с правилото на пропорция , като ограниченията бъдат навременни, публично нужни и обществено оправдани.

„ Смисълът от ваксинирането е да се образуват антитела в организма. Защо тогава не се признават антителата, придобити след преболедуване на Коронавирус , откакто в повечето случаи към този момент имаме построен клетъчен имунитет, който защищава организма за по-дълъг срок от време? Защо хора с построен имунитет би трябвало да се имунизират ? Не е от значение преди какъв брой време си преболедувал, а какъв брой е количеството на вирус неутрализиращите антителата в кръвта ти. Има доста хора, които са прекарали болестта преди повече от 12 месеца, само че към момента имат задоволително високи равнища на антитела в организма си “, написа Кралев и добавя , че медицинските лица предизвестяват , че има възможност да се провокира свърхимунен отговор в организма на тези хора, който може да бъде с съдбовни последствия .

„ Призовавам здравните управляващи да прекратят неотложно дискриминационното си отношение към към този момент преболедувалите коронавирус ! Абсолютно налага се за издаване на „ зелен документ “ да се признае и пробата за антитела-този модел сполучливо се ползва в Австрия. Настоявам да се вземат адекватни ограничения за допускане до социалния живот и на тези жители , за които не е препоръчително да се имунизират , заради болести и препоръки на персонални лекари и експерти “, написа още Кралев.

Източник: barometar.net