Заповедите, заради които беше възобновено дело срещу мен, са абсолютно

...
Заповедите, заради които беше възобновено дело срещу мен, са абсолютно
Коментари Харесай

Христо Иванов за делото срещу него: Не се крия от отговорност, тези подписи са мои

„ Заповедите, поради които беше обновено дело против мен, са безусловно рутинни и безсъдържателни за вътрешноведомствени процеси. При тях няма публични поръчки и разноски. Никой не твърди, че е настъпила щета, никой не ги апелира, никой не ги оспорва “. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ и някогашен правосъден министър Христо Иванов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.
Преди дни Софийска градска прокуратура възобнови дело против него. Той е разследван дали е поставил подписа си под 4 заповеди, издадени от него, до момента в който е бил министър. „ Още през 2015 година споделих, че тези подписи са мои, аз по никакъв метод не се диференцирам от тези заповеди “, безапелационен бе Христо Иванов.
„ Докато бях министър задействахме 9 дисциплинарни производства против знакови магистрати, които, съгласно нас, определяха неприятния имидж на българското правораздаване. Сред тях беше едно лице – Петър Петров – Петьо Еврото. По същото време породи и „ План Б “, която стартира гневно да нападна мен, екипа ми и моите позиции “, акцентира някогашният правосъден министър. Иванов посочи, че две години по-късно прокуратурата оповестява, че предварителната инспекция към този момент се е трансформирала в досъдебно произвеждане. През това време той акцентира, че не е викан за разпит. Според него прокуратурата се задейства постоянно преди избори и както Иванов се изрази: „ смъква от трупчетата този безспорен фарс “. „ Аз не се укривам от отговорност, тези подписи са мои. Готов съм да спомагам на сътрудника, който се занимава с това и извършва безумна политическа поръчка, за което му съчувствам “, безапелационен бе той.
„ 5 години прокуратурата се хаби с това да съпостави 4 подписа. Хайде в този момент да съпоставим със 700 млн. вреда от хазарта и бизнеса на Васил Божков с 0 лева вреда. “, посочи Иванов. По думите му финансовият министър Владислав Горанов, който е назначил два състава на Комисията по хазарта, отхвърля да поеме отговорност. „ Излиза преписка сред него и Божков, като нейното значение не е в това, че Божков твърди, че е вярна, а фактът, че написаното доста компактно съответствува с дейностите на Комисията “, акцентира той. Според него появяването на основния прокурор Иван Гешев по Националната телевизия и оповестяването му, че няма да се занимава със случая, е поставила завършек на моралния му мандат. „ Горанов се крие от отговорност и прокуратурата го пази. Това е най-краткият честен мандат на основен прокурор “, добави Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР