Заповед за събаряне на 5 постройки в Летния сарай в

...
Заповед за събаряне на 5 постройки в Летния сарай в
Коментари Харесай

Община Бургас ще иска пари от държавата за да събори постройки в Догансарай |

Заповед за срутване на 5 постройки в " Летния сарай " в парк " Росенец " е издала бургаската община. Две от тях са построени без никакви документи върху частна земя и тази заповед се апелира от притежателя. Дори и да се стигне до срутване на постройките, евентуално процедурата ще е от следващата година, изясни регионалният шеф Вълчо Чолаков пред bTV

„ Следва да назначим експерт, което да дефинира стойности за унищожаване на другите постройки. На база на тези стойности следва да се изискат финансови средства от Министерски съвет. След това се афишира по реда на Закона за публичните поръчки процедура за унищожаване на всяка една от постройките чисто юридически като веселба може да се получи по отношение на приемането на финансовите средства. Може да не са за тази календарна година, въпреки всичко сме на края, и да са при започване на идната. Ако някой апелира самата процедура за  социална поръчка, също може да се продължи като някакъв период от време. Законът е безапелационен, при открито нелегално строителство и влезнал в действие административен акт, то също следва да бъде отстранено “, съобщи Чолаков.

Незаконните постройки

Голяма къща с три етаж надолу е построена върху скалите и е без явен притежател, реализатор и строител, като е издигната върху държавна благосъстоятелност. 2-етажна сграда на плажа и павилион за охранители също би трябвало да се съборят. Според институциите обектите са издигнати също нелегално върху държавна благосъстоятелност.

Други две постройки също имат издадени заповеди, оранжерия и двуетажна сграда пред кея нямат документи. За тях обаче са постъпили възражения от компанията „ Хермес Солар “, които общината ще прегледа.

Пътят не можело да се узакони

Според общинския консултант Димитър Найденов обаче пътят до плажа би трябвало да бъде легализиран, с цел да го употребяват жителите. „ Няма по какъв начин да бъде легализиран този път, той също следва да бъде отстранен като противозаконен градеж, с цел да има път там и да бъде нанесен в кадастъра, би трябвало да има обстоен организационен проект, който да планува такава улична или пътна връзка “, изясни регионалният шеф Чолаков
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР