Заповед за арест на близък до Алексей Навални е издал

...
Заповед за арест на близък до Алексей Навални е издал
Коментари Харесай

Русия иска арест на близък до Навални

Заповед за арест на непосредствен до Алексей Навални е издал съветски съд. Властите оповестиха за междудържавно търсене един от съдружниците на опозиционера - Леонид Волков, който е координатор на националните щабове на Навални.
Новината идва откакто стана ясно, че брачната половинка на най-големия критик на Кремъл Юлия Навалная е напуснала със аероплан страната, а също така се появиха апели и за нови митинги в отбрана на наказания Навални.

Предполага се, че сега Волков се намира в Германия.

Волков е упрекнат в склоняване на малолетни към присъединяване в противозаконните митинги в поддръжка на Навални на 23 януари. Тогава управляващите използваха и мощ против стачкуващите, която провокира остри реакции от страна на Запада.

В профила си в обществената си мрежа „ Телеграм “ той написа, че не обръща внимание на заповедта за арест и продължава да работи. По думите му формираното против него наказателното произвеждане е явно неуместно.

Законът планува до 3 години отнемане от независимост за закононарушението, в което съветските управляващите упрекват Волков.

Междудържавната заповед за арест значи, че Леонид Волков може да бъде арестуван единствено на територията на Общността на самостоятелните страни, в която с изключение на Русия членуват Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан и Узбекистан, предават от Българското национално радио.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР