Запорожката АЕЦ, която е най-мощната атомна електрическа централа в Европа,

...
Запорожката АЕЦ, която е най-мощната атомна електрическа централа в Европа,
Коментари Харесай

Стотици българи на протест срещу руския геноцид и замърсяването на морето заради взрива в Каховка

Запорожката АЕЦ, която е най-мощната атомна електрическа централа в Европа, е също под опасност, оповестиха уредниците

Стотици българи и украинци излизат на митинг против съветския геноцид и замърсяването на Черно море поради взривяването на язовирната стена в Нова Каховка. Точно в 18:30 часа те ще се съберем пред Руското посолство в София, оповестиха уредниците от СУОБ " Мати Украйна ".

„ Българите против съветски геноцид - Каховка – това сме ние! Да кажем нашето „ не “ на геноцида против украинския народ и дейностите на съветските фашисти против човечеството! “, разясниха във Facebook те. 
 
Взривяването на Каховската Водноелектрическа централа и заличаване на мирното население на Украйна, инфраструктурата й е военно закононарушение, прибавят уредниците. 

Те сигнализираха, че Запорожката АЕЦ, която е най-мощната атомна електрическа централа в Европа и пета в света, е също под опасност.

„ Замърсяване на Черно море е въпрос на дни! Мини, снаряди, фекалии, гробове и трупове... Това е геноцид освен против украинския народ, против всички нас! Техногенна и екологична злополука визира всеки от нас, освен украинци! Ние ще протестираме против тези дейности на Руската федерация от 18:30 часа пред посолството в София! Бъдете с нас! “, приканиха от СУОБ " Мати Украйна ".

Не е обаче потвърдено, че разрушаването на язовирната стена на Каховското водохранилище, пред което най-големият български язовир „ Искър “ наподобява на мочур, както споделя проф.  Михаил Станчев, е провокирано от руснаци. 

Според военният анализатор Юрий Подоляка, който е роден в украинския град Суми, разрушението евентуално е разследване от това, което се случи през предходния месец. „ Украинската войска нанасяше регулярно удари по язовира, който е издигнат през 50-те години на предишния век, а и равнището на водата е било рекордно високо за последното десетилетие и стената не е издържала “, изясни той.

 

Екологът Олег Листопад, който е и специалист на Мрежата за отбрана на националните ползи ANTS, пък сподели в ефира на украинският ефирен канал " Еспресо ", че живите организми ще пострадат доста от това злополучие. Той заговори за завършек на къпането в Черно море. Вижте какво още сподели екологът отсам: 

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР