Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на

...
Запорирани са акциите, предмет на апортна вноска от страна на
Коментари Харесай

МИИ: Запорира 29% от акциите на Пловдивския панаир до приключване на съдебния спор

Запорирани са акциите , предмет на апортна вноска от страна на Община Варна към частното сдружение “Пълдин Туринвест ” АД, представляващи 29% от капитала на “Международен панаир Пловдив ” АД , оповестиха от Министерство на стопанската система и промишлеността /МИИ/. По този метод за момента не могат да бъдат трансферирани акциите на страната в Пловдивския панаир към частното сдружение, до привършване на правосъдния спор.

Съдът позволи поръчителство на предявения от Държавата иск, настояща посредством Министерството на стопанската система и промишлеността против Община Варна, посредством налагане на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от капитала на “Международен панаир Пловдив ” АД.

„ Защитата на публичния интерес и собствеността на страната е единствено първата стъпка. Следва да възродим капацитета на Панаира и да подсигуряваме ефикасното му ръководство оттук насетне “ , разяснява министър Богданов.

Още при встъпването си в служба министър Богдан Богданов разпореди да бъде изработен цялостен разбор на всички вероятни правни дейности от страна на Министерството на стопанската система и промишлеността по проблема с Пловдивския панаир, тъй че да бъде предпазен държавният интерес . След направения разбор, с решение на Министерския съвет, бе предоставено на министъра да предприеме всички вероятни дейности.

От страна на Министерството на стопанската система и промишлеността бе заведено дело с два желае . Депозирана бе молба за прекъсване на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от страна на Община Варна акции към „ Пълдин туринвест “ и бе направено изключително искане – допускане на поръчителство на предявен иск посредством запор на акциите .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР