Заподозреният за взрива в Манхатън днес е бил под влиянието

...
Заподозреният за взрива в Манхатън днес е бил под влиянието
Коментари Харесай

Терористът от Манхатън бил под влиянието на "Ислямска държава"

Заподозреният за гърмежа в Манхатън през днешния ден е бил под въздействието на "Ислямска страна " и други терористични групировки. Това съобщи през днешния ден губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо, представен от Ройтерс и ТАСС.

В ефира на телевизия Си Ен Ен Куомо отговори утвърдително на въпрос дали Акайед Уллах е направил терористичния акт под въздействието на такива групировки. 27-годишният Уллах "е бил неудовлетворен, по някаква причина - поради житейска обстановка или интернационалните събития ".

Заподозреният, който е родом от Бангладеш, пристигнал в Съединени американски щати преди седем години. От 2012 до 2015 година той имал позволение за ръководство на такси и лимузина, което обаче изтекло.
11
Заподозреният за днешния гърмеж в Ню Йорк не е имал престъпно досие в родния Бангладеш и е посетил за последно страната през септември. Това заяви началникът на бангладешката полиция, представен от Ройтерс.

Генерален контрольор А К М Шахидул Хоке сподели пред организацията, че информацията се основава на паспортния номер на Акайед Уллах. Уллах е родом от Югоизточен Бангладеш и за последно е бил в страната на 8 септември.

По-рано нюйоркската полиция назова обвинения със същото име, само че съобщи, че той е 27-годишен узбекистанец.

Мъжът, с прикрепена към тялото самоделна бомба, провокира детонация в подлез към метрото в Манхатън, покрай емблематичния Таймс скуеър, в час пик. Трима души, в това число един служител на реда, бяха леко ранени. Нападателят също пострада, като е с изгаряния и разкъсвания. Сега той е в болница под полицейски контрол.
11
Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че случаят е бил опит за терористична офанзива.

Движението на публичния превоз в региона на детонацията към този момент е възобновено, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР