Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке е признал,

...
Заподозреният за убийството на германския политик Валтер Любке е признал,
Коментари Харесай

Задържан за убийството на германския политик Валтер Любке е признал вината си

Заподозреният за убийството на немския политик Валтер Любке е признал, че го е направил. Това оповестиха през днешния ден депутати от Народното събрание в Берлин след изключително съвещание на парламентарната комисия по вътрешни работи, представени от ДПА.

Депутатите се позоваха на основния федерален прокурор на Германия Петер Франк, съгласно който 45-годишният мъж е направил признания за убийството, което беше осъществено на 2 юни.

Любке, който беше началник на районния съвет в западния град Касел и последовател на имиграционната политика на канцлера Ангела Меркел, както и представител на нейната партия, бе убит на терасата в дома си в региона на Касел.

Впоследствие като хипотетичен палач беше задържан 45-годишният Щефан Ернст, който има редица присъди за насилствени антимигрантски закононарушения.

Както съобщи пред кореспонденти немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер, който взе присъединяване в съвещанието на парламентарната комисия по вътрешни работи дружно с основния федерален прокурор Франк, обвиненият е споделил пред управляващите, че е работил самичък. Министърът добави, че с това следствието не завършва.

Германските служби за сигурност са предупреждавали, че десните екстремисти съставляват сериозна опасност за сигурността.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР