Започвна строителството на изцяло надземен паркинг на четири етажа в

...
Започвна строителството на изцяло надземен паркинг на четири етажа в
Коментари Харесай

Започна строежа на 4-етажен паркинг в София

Започвна строителството на напълно надземен паркинг на четири етажа в ж.к. " Надежда 1 " на ул. " Кирил Дрангов " и ул. " Анастас Лозанчев ". Строителната площадка бе открита през днешния ден от ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кмета на регион " Надежда " Димитър Димов и Димитър Шивачев, изпълнителн шеф на " Софийски парцели ". Отец Константин от църквата " Св. Дух " в " Надежда " направи водосвет на строителната площадка.

Паркингът ще бъде наземен, с повърхност от 5607 кв. м, с 310 паркоместа. Предвидени са 32 места с опция за зареждане на електрически коли.

Пътят дотук не е елементарен, това, което има значение обаче е резултатът, съобщи на откриването на строителната площадка Георги Георгиев, представен от Българска телеграфна агенция. Ако нашите старания доведат до нужния резултат, значи, че сме си свършили работата, сподели той. Председателят на СОС заяви, че това е първият паркинг по Програмата за строителство на многоетажни паркинги в кварталите на Столичната община .

Димитър Димов, кмет на регион " Надежда ", сподели, че през предходната е приключен паркинг за 147 места, а тази година са построени паркинги за към 300 автомобила. Усилията на региона за отделяне на паркоместа не престават със строителството на този многоетажен паркинг.

Бюджетът на плана е 6.314 млн.лева без Данък добавена стойност , като " Софийски парцели " осигурава 1.914 млн.лв., а Фондът за градско развиване - 4.4 млн.лв.

Изпълнител на плана е " Техно Енерджи " ООД. Срокът за довеждане докрай е 28 юли 2023 година.

Достъпът до многоетажния паркинг ще бъде от ул. " Чипровско въстание ". Непосредствено до входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Покривната структура на постройката е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. При проектирането на многоетажния паркинг са спазени противопожарните и санитарно-хигиенните условия за този вид здания.

Проектът се финансира със лични средства и предоставено финансиране от Фонд за градско развиване, в това число съфинансиране от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна програма " Региони в напредък 2014-2020 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР