Започвайки със серията GeForce GTX 900 (Maxwell), NVIDIA използва вграден

...
Започвайки със серията GeForce GTX 900 (Maxwell), NVIDIA използва вграден
Коментари Харесай

Всяка видеокарта GeForce вече може да се флашва със всеки BIOS – ентусиасти са успели да разбият защитата на NVIDIA

Започвайки със серията GeForce GTX 900 (Maxwell), NVIDIA употребява вграден копроцесор за сигурност с кодово име Falcon в своите видеокарти. Той предотвратява зареждането на графичните процесори с неоторизиран фърмуер на BIOS-а. Според TechPowerUp двама запалянковци без значение един от различен са създали принадлежности, които им разрешават да трансформират съвсем всеки BIOS на съвсем всяка видеокарта NVIDIA GeForce, заобикаляйки отбраната против неоторизирана трансформация.

Инструментите се назовават OMGVflash и NVflashk. Възможностите на тези помощни стратегии са съвсем неограничени. Например, те могат да се употребяват за конфигурация на BIOS на видеокарта с заводски овърклок към модел, който няма подобен овърклок. Освен смяната на тактовите честоти на видеокартата, модификацията на BIOS разрешава да се усили прагът на оптималната консумация на сила, което оказва по-съществено въздействие върху продуктивността, защото усилва капацитета за овърклок.

Освен това модификацията на BIOS ви разрешава да контролирате напреженията на видеокартата, охлаждането и кривата на вентилатора, с цел да извършите видеокартата по-тиха, стига охладителят да може да я защищити от термични ограничавания, които също могат да се контролират. Например, може да възстановите напрежението от 1,1 V на графичния процесор на флагмана GeForce RTX 4090. Това напрежение в началото беше непокътнато за ранното произвеждане на RTX 4090. С въвеждането на графичния процесор AD102-301 обаче оптималното напрежение беше несъмнено на 1,07 V.

Създателят на инструмента OMGVflash – запалянко с псевдоним Veii е разгласил обширна тематика във форума на TechPowerUp, в която оповестява за първата обществена бета версия на помощната стратегия, историята на нейното създаване, указания за потреблението ѝ и за премахване на някои проблеми. Подобна тематика във форума на TechPowerUp е основана и от създателя на програмата NVflashk.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР