Започвайки от модерната техника, с която се работи, практиките за

...
Започвайки от модерната техника, с която се работи, практиките за
Коментари Харесай

Да изпревариш времето в минния сектор

Започвайки от модерната техника, с която се работи, практиките за повишение на качеството на работната среда и грижата за опазването на околната среда и се стигне до вложенията в познания и умения на чиновниците, до даване на среда за хрумвания и нововъведения.

Модерната минна компания предлага всичко това. За да се видят изгодите обаче, би трябвало да се излезе от стандарта.

Съвременната минна промишленост се отличава доста от тази в предишното. Осигуряваща суровините за всички съвременни технологии, самата тя се трансформира, модернизира, цифровизира.

Както в ИТ, финтех и високо софтуерните компании, минерално-суровинната промишленост предлага доста благоприятни условия за изява на новите умения за разбор на данни, научно-изследователски планове, работа в малко проучени области като Антарктида, космоса, океаните. Търсенето на технологии, които обезпечават запазване на климата, също са измежду целите на нашата промишленост.

Хората, които работят и имат допир с промишлеността, са знаещи, с хрумвания и опцията да виждат и правят оценка потребността от смяна, да оферират и управляват усъвършенствания, да осъществят планове и да прокарват нови пътища за търсене, изследване и достъп до суровините. Бизнесът и образованието са свързани по доста способи.

Повече ще научим от Гергана Янакиева, шеф „ Човешки запаси и администрация “ за „ Дънди Прешъс Металс Челопеч “ ЕАД и  „ Дънди Прешъс Металс Крумовград “ ЕАД.

Предвид многопластовите и динамични ползи на младежите, работата в минна компания може да сътвори в действителност мотивиращо прекарване.

Днес младежите живеят с цифровите технологии, вълнуват се от основаване на интуитивни приложения и удобства и се интересуват от запазване на природата и грижа за климата. Съвременната минна компания предлага сходна пресечна точка. За миньора през днешния ден е належащо да има цифрови умения поради навлизането на теле управляеми машини и все по-прецизни автоматизирани системи. Изискванията на регулатори, пазари, вложители и общност са толкоз огромни, че постановат нахлуване на високи технологии във всяка сфера на добива и преработката на руда.

Главоломното нахлуване на осведомителните технологии в минната активност притегля младежи с механически умения и дава независимост за учене, опити и нововъведение. Уменията за работа с умни машини стават базова потребност за геолози, маркшайдери, минни инженери и инженери вентилация, експерти в преработката на руда.

Взаимодействието с интернационалните регулации, работата в мултидисциплинарни екипи и използването на сходство постанова все по-интензивна мултиезична връзка, познания в нови области и нови решения.

Иновативните хрумвания са златото на 21 век, а минните компании като нашата търсят точно такива. Имаме впечатляващи резултати, които са реализирани с помощта на ангажираността и мотивацията на сътрудниците ни. В сдруженията на „ Дънди Прешъс Металс “ в България това е ноу-хау – да дадеш на хората си нужните познания и умения, да предоставиш независимост за деяние и взимане на решения. Предизвикваме се да мислим отвън рамките и търсим по какъв начин да намерим оптимално потребление на ресурсите, с цел да реализираме резултата, който желаеме, при съществуващи ограничавания.

Успяваме, с помощта на ангажираните ни сътрудници, чийто принос е разпознат и даже въодушевяващ. Такъв образец е доктор инж. Сергей Михалев, основен инженер „ Технически служби “ в „ Дънди Прешъс Металс Челопеч “ ЕАД. Едва на 35 години, през 2022 година беше почетен с плакет „ Св. Св. Кирил и Методий “ за заслуги в създаването на първия в света самостоятелен, самообучаващ се дрон за работа в подземни условия. Изкуственият разсъдък, основан от екип с водещото присъединяване на Сергей Михалев, е неповторим за международната процедура и разрешава навигиране в комплицирани минни условия без GPS покритие. Като учител в Минно-геоложки университет „ Св. Иван Рилски “, той е образец както за сътрудниците си, по този начин и за студентите.

Новите умения са ученето от самото начало, адаптивността и търсенето на резултати допустимо по-бързо. Когато хора с сходни умения попаднат в удобната среда на организация, която показва независимост за работа и тестване на новости, намерено другарство и обмяна на хрумвания се получава превъзходен резултат. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР