Започват задължителните годишни обработки на тревните площи срещу насекоми, кърлежи

...
Започват задължителните годишни обработки на тревните площи срещу насекоми, кърлежи
Коментари Харесай

Обработват тревни площи срещу насекоми, кърлежи и гризачи

Започват наложителните годишни обработки на тревните площи против инсекти, кърлежи и гризачи върху общински зелени площи: паркове, градини и междублокови пространства.

Столичната община е основала нужната организация за осъществяване на допустимо най-ранни дезинсекционни обработки на нейната територията.
Всяка година Столичната здравна ревизия прави наставление към Общината за наложителните през годината типове обработки, като с оглед качествено и дейно отнасяне, всеки административен район  актуализира общинските площи за обработка.

Предвид метеорологичните условия и ранното стопляне, графиците за идните обработките против ларви на комари, кърлежи и гризачи, са планувани да стартират по-рано тази година. Предстои и в допълнение отнасяне след няколко месеца, за което жителите ще бъдат съответно известени, разяснява БНР.

Екипите са в подготвеност да започват дейностите:

На 21.03.2024 година: стартират обработките в регионите Витоша и Панчарево, както и в гробищните паркове и транспортни обекти, поетапно ще бъдат обработени всички останали региони против ларви на комари по водоемите.

На 25.03.2024 година: започват обработките против кърлежи на общинските тревни площи - започва се в регионите Подуяне, Оборище и Средец, както и във всички паркове.

На 11.04.2024 година: стартират вторите обработки против ларви на комари и обработка против гризачи като се започва в регионите

На 15.04.2024 година: стартират вторите обработки против ларви на комари и обработка против гризачи във всички паркове

Обработките се правят рано заран до 10.00 часа като графиците за осъществяване са годни при удобни климатични условия и при ниско окосена трева. Косенето на тревата е обвързване на Столичната община. При дъжд, мъгла или други несъответствуващи метеорологични условия, третирането ще бъде отсрочено.

Третираните терени се отбелязват авансово с табели за типа обработка – употребен препарат, карантинен интервал, компания реализатор и телефон за контакт.

При получени сигнали от жители за кърлежи, гризачи, бълхи и други на общински терени към районните администрации ще се маркират рисковите места и тези сектори бъдат в допълнение третирани.

Общински зелени площи се обработват по възлагане от Столичната община и се управляват от дирекция „ Зелена система “ или районните администрации. Специализираният надзор ще се осъществява  от специалисти на Столичната РЗИ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР