Започват за проектиране и изграждане на допълнителни платна на автомагистрала

...
Започват за проектиране и изграждане на допълнителни платна на автомагистрала
Коментари Харесай

Разширяват Тракия с по още платно

Започват за планиране и създаване на спомагателни платна на автомагистрала " Тракия, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков пред Българска национална телевизия.
Капацитетът на тази автомагистрала за съществена пътна артерия от дълго време е привършен и не може да поеме трафика към морето, акцентира министърът и добави, че по данни на наблюдателните пунктове на АПИ през лятото през една точка минават близо 105 000 транспортни средства дневно. Затова този аутобан не може да поеме трафика. Обмисля се проектирането на още едно платно в двете направления. " Нашата цел е да въведем ново начало и да планираме в точния момент. Затова работим по приемане на Национална тактика за развиване на пътната мрежа за идващите осем години и върху тригодишна капиталова стратегия, която да подсигурява, че страната ще гради в социална изгода републикански пътища ", съобщи Цеков.
Ключови за екипа на Министерство на регионалното развитие цели ще бъдат построяването на стратегически обекти, осигуряващи свързаността на България с останалите страни, стана ясно от думите на районния министър. Това са пътните връзки със прилежащите ни страни:  Видин - Кулата, Русе - Маказа, автомагистралите " Хемус ", " Европа " и сред Дупница и Гюешево.
Министърът уточни и повода да приключи оповестените от служебния кабинет публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканските пътища на стойност към 4 млрд.лв. Това били припряните дейности в последните дни на предходното управление на АПИ. Само за 2-3 дни то се е пробвало да издаде решения за избор на реализатори на публични поръчки с голям размер документи. Това съгласно министъра е породило подозрения за избрани ползи. След назначения одит се оказало, че са установени предпоставки за незаконосъобразно и неефективно потребление на плануваните за настоящ ремонт и поддръжка средства. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР