Започват тестове на тол системата в реална среда с помощта

...
Започват тестове на тол системата в реална среда с помощта
Коментари Харесай

Започват тестовете на тол системата чрез бордови устройства

Започват проби на тол системата в действителна среда благодарение на бордови устройства, заяви bTV.

Въвеждането на новата система за таксуване на тежкотоварните коли над 3,5 тона би трябвало да стане до 1 март 2020 година

Колко ще коства прекосяването по платените пътища ще зависи както от типа на транспортното средство, по този начин и от екостандарта на транспортните средства.

Най-скъпо ще е напредването за огромните камиони над 12 тона със остарели мотори - за тях ще се заплащат 36 стотинки за километър по автомагистралата и съвсем толкоз за пътуването по пътища първи и втори клас.

Тол такси ще се заплащат за 6050 километра пътища от републиканската пътна мрежа.

За да получат бордови устройства гратис, превозвачите би трябвало да се запишат за тестванията на уеб страницата bgtol.bg в секцията " За нас " и след това " Заявления ", изясни пред bTV проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на организация " Пътна инфраструктура ".

Чрез тези устройства превозвачите могат да схванат какъв брой ще е таксата за техния тип транспортно средство по обичайния им маршрут.

Устройствата могат да се вземат от четирите демонстрационни центъра в страната - в София, Варна, Русе и Пловдив, посочи Асенов.

Другата алтернатива за превозвачите е маршрутна карта - преди да е почнало пътуването, се заявява маршрута, показва се типа на транспортното средство и на база тези данни се издава картата. Тя ще е желана от тежкотоварните коли, които минават пренос.

По пътищата ще има 295 стационарни контролни пункта и 100 мобилни точки, които ще наблюдават дали е платена таксата. Те наблюдават и за електронните винетки, който остава методът за таксуване за леките коли. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР