Започват тържествата в Обединеното кралство по случай 70-ата годишнина от

...
Започват тържествата в Обединеното кралство по случай 70-ата годишнина от
Коментари Харесай

Дадоха старт на тържествата за платинения юбилей на Елизабет II ВИДЕО

Започват тържествата в Обединеното кралство по случай 70-ата годишнина от възкачването на трона на Елизабет II.

Преди началото на дългия платинен юбилеен уикенд от Бъкингамсикя замък разпространиха публична снимка-портрет на кралицата за събитието. Тя е дело на кралския фотограф Раналд Макекни и е направена във вестибюла „ Виктория “ в двореца Уиндзър по-рано през годината. В своето обръщение за юбилея  Елизабет II благодари на хората за проведените събития за отбелязване на паметната годишнина.



 

Милиони се приготвят за уличните тържества. Те стартират през днешния ден с помпозния и живописен церемониал Trooping of the Colour. В този церемониал, с който обичайно се отбелязва формалния рожден ден на кралицата, ще вземат участие 1500 гвардейски офицери и бойци и 350 коня от кралската конна артилерия, а в небето над Лондон ще има шоу на кралските военновъздушни сили, съобщи БНР.

96-годишната кралица, която има проблеми с напредването и в последно време пропусна много публични изяви, се чака да се появи с членове на нейното семейство на балкона на Бъкингамския замък, откъдето ще следи парада и военновъздушното шоу.

Вечерта повече от 3000 маяци ще бъдат запалени в Обединеното кралство и в страни от общността на нациите в чест на Елизабет II , дружно със особено издигнатия фар пред Бъкингамския замък, наименуван „ Дървото на дърветата “. Този фар съставлява 21-метрова статуя, която съдържа 350 мостри на локални дървесни типове.
 


На 3 юни в катедралата „ Сейнт Пол “ ще бъде отслужена служба в чест на Нейно Величество за седемте десетилетия работа на нацията.

В събота концертната програма няма да се лимитира единствено с осъществяванията на Даяна Рос, Куин, Елтън Джон, Анфрея Бочели и още десетки звезди в Бъкингамския замък. Шийрън и Клиф Ричард ще пеят за лондончани, съобщи bTV.

В неделя по улиците на Лондон ще премине церемониал с 10 000 души, в това число известни персони. Шествието ще стартира с камбанен звън на камбаните на Уестминстърското абатство, откъдето хората ще се насочат към Бъкингамския замък. В центъра на шествието ще бъде златната кралска карета, която за финален път е била показана обществено преди две десетилетия. Каретата, основана през 1762 година, е употребена от монарси при значими мотиви, в това число при коронацията на актуалната кралица на 2 юни 1953 година, само че този път Елизабет II няма да бъде в нея, а ще се употребяват цифрови технологии.

Очаква се над 12 млн. британци да се включат в празнични обяди в цялата страна във връзка на юбилея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР