``Започват проверки на лекарите, които издават болнични листа``, съобщи министър-председателят

...
``Започват проверки на лекарите, които издават болнични листа``, съобщи министър-председателят
Коментари Харесай

Премиерът: Започват проверки на лекарите за издадени болнични листа

``Започват инспекции на лекарите, които издават болнични листа``, заяви министър-председателят Бойко Борисов.Борисов заяви, че за предходната година са издадени близо два милиона болнични листа, а единствено за първата половина на тази година броят им надвишава три и половина милиона листа, съобщи на ТОПНОВИНИ.

Премиерът Бойко Борисов призова всички медици, които издават болнични, да внимават доста, тъй като страната се е заела с подозрителния им скок на 3,5 млн. против 2 млн. за предходната година.

" И нещо, което доста ме тревожи - болничните са над 3,5 млн. Това е страховит камшик за работодателите. Някой си цялостни джобчетата с разпределяне на болнични листове. Това са милион и половина повече болни, което няма по какъв начин да е истина ", съобщи Борисов по време на представянето на резултатите от първото тримесечие на 2019 година за битката с контрабандата. 

Според премиера " огромни групи от хора взимат болнични и отиват да берат гъби, ягоди ".

" Никак не ми е прелестно да задържам доктори и медицински лица, тъй като всички ги почитаме, само че приканвам да спрат тази процедура, тъй като доста съществено сме се заели ", моли министър председателят, като подсети за акциите против измамите с ТЕЛК с коментара: " виждате какви безобразия се вършат там ".

" Толкова доста претенции има за повишение на приходи и заплати, че всеки лев е значим да влезе в бюджета. Така че, вършим го със сърце и душа, тъй като ни трябват парите ", заключи Борисов във връзка засилените сложни ограничения за битка с противозаконната търговия на цигари.

Премиерът на няколко пъти благодари на основния прокурор, както и на Министерство на вътрешните работи, службите и финансовия министър, за координираните им дейности, които свели до незначително ниски равнища контрабандата. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР