Започват преговорите между лидерите на трите големи партии в Германия

...
Започват преговорите между лидерите на трите големи партии в Германия
Коментари Харесай

Съдбоносните часове: Решава се бъдещето на Германия!

Започват договарянията сред водачите на трите огромни партии в Германия – ХДС, ХСС и ГСДП за сформиране на държавно управление. Това става откакто през вчерашния ден немската социалдемократическа партия /ГСДП/ даде зелена светлина за започването на публични съдружни договаряния с блока ХДС/ХСС на канцлера Ангела Меркел.

На провеждащия се в Бон конгрес 362 от 642 делегати гласоподаваха за започването на консултациите с консерваторите. 279 делегати гласоподаваха срещу новата „ огромна коалиция “, както в Германия назовават взаимното ръководство на двете най-големи политически сили ХДС/ХСС с ГСДП. Има единствено 1 въздържал се при гласуването. Тъй като имаше дребен проблем при преброяването, гласуването се осъществяваше с повдигане на ръка, членът на президиума на ГСДП Хайко Маас взе решение за наново броене на гласовете. Председателят на ГСПД Мартин Шулц съобщи, че чака сложни договаряния за сформиране на ръководеща коалиция. „ Партиите, влизащи в обединението, би трябвало да се приготвят, че договарянията ще бъдат толкоз сложни, колкото и сондиращите съвещания “, сподели той.

Сондиращите договаряния би трябвало да продължат, по проект, 5 дни, само че в последния ден на консултациите страните преговаряха в течение на към 25 часа.

Ангела Меркел се надява договарянията да приключат доникъде на февруари. Но даже и тогава, в случай че страните се договорят за съдружно съглашение, последната дума още веднъж ще имат социалдемократите. Над 440 хиляди членове на ГСДП би трябвало да заявят своето мнение по отношение на съглашението. За организирането и провеждането на гласоподаване ще отидат минимум още три седмици. Така че новото държавно управление най-вероятно ще стане факт през април или средата на март.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР