Започват предварителните избори за президент в САЩ от днес и

...
Започват предварителните избори за президент в САЩ от днес и
Коментари Харесай

Валери Найденов: Отстраняването на Тръмп от избирателните списъци може да доведе до гражданска война

Започват предварителните избори за президент в Съединени американски щати от през днешния ден и това е едно от значимите събития в света, защото от това " Байдън или Тръмп " ще зависи освен, това което ще става в Съединени американски щати, а в целия свят, а също и в България. Предварителният избор в Съединени американски щати, през днешния ден стартира в Айова.

Това разяснява журналистът Валери Найденов пред БНР.

 

" Много хора в България с огромен интерес чакат изборите, тъй като Тръмп бе съкратил доста средствата за развиване на демокрацията и грантовете, и в България доста понижиха. В Айова вземат участие през днешния ден единствено републиканците, демократите ще се включат на 23 януари в Ню Хемпшир ", сподели Найденов.

Тръмп  води с голямо разстояние пред Ники Хейли, има сред 58 и 65% от упования избор. Тя е на към 20 пункта от Рон Десантис, който е към 11 – 12.

 

Според Найденов външната политика на Съединени американски щати в последно време е по-важна от различен път.

" Чета американски коментатори, че външната е не по-малко значима, остарялата формула " стопанската система глупако " не е напълно истина. Много войни станаха и това въздейства на стопанската система. И всичко това американците го усещат. Тях повече ги интересуват чисто техните си ползи,  военният им бюджет е почти 900 милиарда отива към трилион, само че и тези помощи за Израел, Украйна, Газа, това са големи опасности прекалено много едновременно ", разяснява журналистът.

" Всички социолози считат,  че в случай че няма Тръмп е Десантис и по тази причина той и Хейли се борят Тръмп, против който има 4 престъпни обвинявания и десетки каузи, да бъде отхвърлен. Главно, с цел да не го позволяват в изборните описи в някои щати. Това може да се трансформира в революция, само че казусът е във Върховния съд и той ще отсъди. Има съдии издигнати от републиканците, само че не постоянно слушат. Там са доста по самостоятелни от българските съдии ", сподели Валери Найденов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР