Започват ожесточени боеве за Бахмут, където украинските защитници се сблъскват

...
Започват ожесточени боеве за Бахмут, където украинските защитници се сблъскват
Коментари Харесай

Вълна след вълна от руски атаки. Ожесточени боеве за Бахмут, Украйна допуска стратегическо остъпление

Започват яростни боеве за Бахмут, където украинските бранители се сблъскват с вълна след вълна от съветски офанзиви, сподели украинският президент Володимир Зеленски. Украинската войска заяви за следващото нарастване на нападенията против града в източната част на Донецка област на 1 март.

Междувременно консултант на Зеленски позволи опцията за стратегическо оттегляне. Олександър Роднянски, стопански консултант на украинския президент сподели в че Русия се пробва да обкръжи Бахмут сега и употребява за това най-подготвените и опитни. наемници от частната войска " Вагнер ". " Нашите военни явно претеглят всички благоприятни условия. Засега те държат града, само че в случай че се наложи, стратегически ще се отдръпват, тъй като няма да жертваме всичките си хора за нищо ", сподели Роднянски.

Бахмут е основен стратегически град и завладяването му би разрешило на Русия да напредне към по-големите градове на запад, като Краматорск и Славянск. Те са част от Донецска област, която не е под съветски надзор.

Роднянски сподели още, че регионът западно от Бахмут е укрепен. " Ако се оттеглим, това не значи безусловно, че руснаците ще могат да напреднат доста бързо по-късно ", сподели Роднянски и добави:

" Не се заблуждавайте, нашите контраофанзиви скоро ще бъдат зад ъгъла. "
85 противников офанзиви за едно денонощие
Украинските сили са отблъснали повече от 85 противников офанзиви за едно денонощие, заяви командването на украинските въоръжени сили, което е доста нарастване спрямо 60 офанзиви през предходните 24 часа.

" Русия въобще не брои хората, като ги изпраща да нападат непрекъснато нашите позиции. Интензивността на бойните дейности единствено се усилва ", съобщи Зеленски във вечерното си послание на 28 февруари.
 Жители на Часив Яр, който се намира покрай Бахмут следят пожар породен от съветска пукотевица. Руските сили с тактически триумфи
Руските войски са провели лимитирани наземни офанзиви наоколо до Сватово и Кременна и евентуално са напреднали леко северно от Кременна. Руските сили също по този начин реализираха тактически триумфи северно от Бахмут и продължиха сухопътните офанзиви към Бахмут и в региона на Авдеевка-Донецк. Това се споделя, направен от специалисти от основания в Съединени американски щати самостоятелен Институт за проучване на войната (ISW).

На 28 февруари чиновник на Министерството на защитата на Съединени американски щати дефинира фронтовата линия в Украйна като " уморителен труд ", само че съобщи, че не чака Русия да успее да реализира обилни териториални придобивки в близко бъдеще.
Преминаване на дребни елементи от териториии от едни ръце в други
" През идващите седмици и месеци може да видите дребни елементи от територията да минават от едни ръце в други ", съобщи Колин Кал, заместник-министър на защитата на Съединени американски щати по политическите въпроси, по време на чуване в Камарата на представителите на Съединени американски щати.

" Не считам, че има нещо, което да допуска, че руснаците могат да прекосят Украйна и да създадат обилни териториални придобивки когато и да е през идната година ", сподели Кал.

На 24 февруари се навършва една година от началото на непровокираната война на Русия в Украйна - най-голямата в Европа след Втората международна война. Тя докара до гибелта на десетки хиляди хора и разселването на милиони други.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР