Започват масови проверки в заведенията за хранене в цялата страна.

...
Започват масови проверки в заведенията за хранене в цялата страна.
Коментари Харесай

Заради трите пържоли за 500 лева КЗК започва масови проверки

Започват всеобщи инспекции в заведенията за хранене в цялата страна. Комисията за отбрана на потребителите се е сезирала след медийни изявления и сигнали в обществените мрежи за клиент по Черноморието, който твърди, че е платил над 600 лв. за три пържоли в заведение във Варна, откакто им обяснили, че цената на месото е на грамаж, а употребяваното било специфичен вид говеждо. 100 грама коствали близо 35 лева, а трите пържоли общо били 1400 грама.

Комисия за защита на конкуренцията ще ревизира оповестените цени в заведението и дали има сходство сред това, което се предлага в менюто и това, което се употребява и калкулира като цена.

Служителите на Комисията за отбрана на потребителите ще ревизират освен въпросното заведение и хранителни обекти по Черноморието, а също по този начин дали има нелоялни практики и заблуждаваща информация за клиентите на заведенията в цялата страна.

В хода на инспекциите ще се следи дали потребителите получават цялостна, вярна и точна информация, която по метода на показване не е заблуждаваща за клиентите.

За неспазване на Заповед на Председателя на КЗП за нелоялната процедура по Закон за защита на потребителя е планувана имуществена глоба сред 3 000 и 70 000 лв. за юридическо лице и сред 2000 и 50 000 лв. за физическо лице.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР