Започват масови проверки в цялата страна за качеството на храните

...
Започват масови проверки в цялата страна за качеството на храните
Коментари Харесай

БАБХ стартира масови проверки в цялата страна преди Великден

Започват всеобщи инспекции в цялата страна за качеството на храните за Великденската софра, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните.
Засилените инспекции ще стартират на 15 април и ще продължат до 6 май – Гергьовден.
Основно ще бъдат проверявани производството и търговията на агнешко месо, козунаци, яйца, в това число боядисани яйца, пресни зеленчуци и други, както и на боите за яйца.
Инспекторите ще наблюдават за вярното предпазване на стоките, съществуването на маркировки и вярното етикетиране.
Тази година се вкарват нови условия за продажбата на агнешко месо. Това, което е спроизход България, ще има маркировка в наследник цвят, за месо с генезис друг от български – маркировката ще е в червен цвят.
В индустриалните обекти ще се ревизира за произхода, периодите и изискванията на предпазване на употребяваните първични материали и храни, съществуване на софтуерна документи за създаваните храни и съпътстващите ги документи.
Предвиждат се изключителни инспекции и на пазарите на живи животни. На тях ще се следи за идентификацията на живите животни, в това число паспорти, ветеринарномедицински свидетелства за напредване и отразяването им в Интегрираната осведомителна система на БАБХ – ВетИС.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР