Започват консултации между четиримата министри на спорта на България, Гърция,

...
Започват консултации между четиримата министри на спорта на България, Гърция,
Коментари Харесай

Кралев: Започват консултации за обща кандидатура за домакинство на Мондиал 2030

Започват съвещания сред четиримата министри на спорта на България, Гърция, Румъния и Сърбия по отношение на концепцията за обща кандидатура за домакинство на футболния Мондиал през 2030 година Това разгласи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия спортният министър Красен Кралев.

 Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Има дълъг път да се извърви. Сега започваме съвещания сред спортните министри на четирите страни да създадем разбор на обстановката, да забележим по какъв начин ще подготвим кандидатурата. Има много път да се извърви до момента в който тази кандидатура стане факт. Ясно е, че има към този момент доста съществени съперници или съперници, с които ще би трябвало да се преборим за кандидатурата през 2030 година Решението ще бъде взето през 2024 година - т.е. 6 години по-рано. Така, че имаме задоволително време да се подготвим.
Според Красен Кралев, най-важно е, че обща кандидатура е " политически знак от страна на балканските страни, че ще работят взаимно и ще отстояват дружно политическите си и стопански ползи ".
Красен Кралев - министър на младежта и спорта: Вторият положителен миг е, че ще си оправим спортната инфраструктура, касаеща футбола и стадионите. На всяка страна ще се паднат 2-3 стадиона, които би трябвало да бъдат с потенциал най-малко 40 хиляди фенове, с цел да могат да се посрещнат срещи от груповата фаза .

 Кралев: Кандидатурата ни за домакинство на Световно по футбол е действителна Кралев: Кандидатурата ни за домакинство на Световно по футбол е действителна
Съвместната кандидатура на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година е напълно действителна. Това зая...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР