Започват изследване на пловдивчани за наличие на антитела срещу COVID-19.

...
Започват изследване на пловдивчани за наличие на антитела срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Започва масовото изследване на пловдивчани

Започват проучване на пловдивчани за съществуване на антитела против COVID-19. " Принципът на асортимент на изследваните ще бъде случайност и доброволност ", изясни пред Българска национална телевизия лекар Сийка Димчева - представител на лабораторията, която ще изследва пробите. За задачата Пловдив ще бъде разграничен на 6 региона по този начин, че да е отмерено разпределено проучването. Организацията е направена по този начин, че екип с представители на РЗИ и доброволци ще посещават адресите. Те ще се срещнат с семейството и ще ги попитат дали желаят да бъдат изследвани. В случай на отвод, екипът ще премине на идващия адрес в непосредствена непосредственост до отказалите.
При визитата в семейството ще бъде обяснено на хората повода за набиране на венозна кръв за проучване. А точно - посредством " ELISA " тест ще се търсят антитела. Изследването ще бъде осъществено в лаборатория на УМБАЛ " Свети Георги ", като ще бъдат закрепени 3 групи хора - такива, които нямат построени антитела; други, които са изкарали инфекцията безсимптомно и безпроблемно; трети, при които са носители на вируса и точно те ще бъдат изследвани с PCR тест.
Припомняме, че близо 1 000 пловдивчани ще вземат участие в представителното изследване за проучване на COVID-19. То ще бъде първото за България и ще дава отговор напълно на критериите на Световната здравна организация (СЗО). Това стана ясно по време на срещата на основния държавен здравен контрольор доцент лекар Ангел Кунчев с регионалния шеф Дани Каназирева и Медицинския щаб през вчерашния ден (30.04.20 г.), на която се разиска методиката за изследването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР